Ενοπλο “κόμμα” η Χρυσή Αυγή

ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ…

Καταπέλτης είναι το πόρισμα των ειδικών ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για τον αρχηγό, τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς αποκαλύπτεται ότι είχαν στην κατοχή τους παράνομα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Στην εθνικιστική κατασκήνωση της Νέδας πραγματοποιούνταν ναζιστικές κατηχήσεις και εκπαίδευση με όπλα

Στην εθνικιστική κατασκήνωση της Νέδας πραγματοποιούνταν ναζιστικές κατηχήσεις και εκπαίδευση με όπλα
των ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΙΝΤΕΛΑ – ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ

Μάλιστα, για το οπλοστάσιο που έχει κατασχεθεί από τις έρευνες στα σπίτια, αλλά και αυτό που εντοπίστηκε σε φωτογραφίες ηλεκτρονικών υπολογιστών, η ΔΕΕ ?ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ? γνωματεύει ότι είναι κανονικά όπλα, αρκετά είναι τροποποιημένα και ιδιοκατασκευές, και σίγουρα δεν πρόκειται για airsoft ή ρεπλίκες.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική στην οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λειτουργικά πυροβόλα όπλα, τα οποία κατείχε χωρίς άδεια.

Συγκεκριμένα, ο προφυλακισμένος αρχηγός της οργάνωσης είχε στο σπίτι του ένα ημιαυτόματο όπλο μοντέλο VZOR 70 από εργοστάσιο της πρώην Τσεχοσλοβακίας, το οποίο έχει ραβδώσεις. Επίσης, ένα περίστροφο 38 Special από εργοστάσιο της Βραζιλίας, ένα λειόκαννο επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα ? pump action) αμερικανικής προελεύσεως, το οποίο παρότι θεωρείται κυνηγετικό, αλλά ήταν τροποποιημένο, χαρακτηρίζεται ως όπλο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σε εκπαίδευση τύπου ΟΥΚ μελών της οργάνωσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σε εκπαίδευση τύπου ΟΥΚ μελών της οργάνωσης

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής φύλαγε στο σπίτι του μεγάλο αριθμό πυρομαχικών. Περισσότερα από 280 φυσίγγια για πυροβόλα και λειόκαννα όπλα, διαφόρων διαμετρημάτων, εντοπίστηκαν στην κατοχή του.

Οταν συνελήφθη ο Ηλίας Κασιδιάρης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι τύπου GLOCΚ και 50 σφαίρες, για το οποίο είχε νόμιμη άδεια, αλλά και ένα πυροβόλο όπλο χωρίς άδεια.

Ενοπλο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Στην έρευνα της οικίας των γονιών του, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, εντοπίστηκε και ένα λειόκαννο επαναληπτικό όπλο με πτυσσόμενο κοντάκιο και χωρητικότητας επτά κυνηγετικών φυσιγγίων, αλλά λόγω του ότι έχει τροποποιηθεί χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια ως όπλο!

Στην κατηγορία του παράνομου όπλου εμπίπτει και η επαναληπτική καραμπίνα μάρκας Winchester αμερικανικής προελεύσεως, για την οποία άδεια έχει ο πατέρας του κατηγορούμενου βουλευτή. Βρέθηκε να είναι τροποποιημένη και άρα χαρακτηρίζεται ως λειτουργικό όπλο.

«Αδυναμία» στις τροποποιημένες καραμπίνες έχει και ο Νικόλαος Μίχος, ο οποίος είχε κόψει με μηχανικό μέσο την κάννη αμερικανικής καραμπίνας τύπου χράπα-χρούπα. Μάλιστα της είχε προσθέσει πιστολοειδή λαβή και δεχόταν έξι φυσίγγια. Ο βουλευτής Ευβοίας κατείχε και ένα ημιαυτόματο εννιάρι πιστόλι μάρκας LUGER PARA-BELLUM, γιουγκοσλαβικής προελεύσεως, μαζί με δύο γεμιστήρες. Είναι το πιστόλι που χρησιμοποιούσαν οι αξιωματικοί των Ες-Ες στη ναζιστική Γερμανία. Επιπροσθέτως είχε 94 φυσίγγια τα οποία χρησιμοποιούνται από ραβδωτά πυροβόλα και υποπολυβόλα όπλα, ενώ σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν τρεις γεμιστήρες «πασπαρτού» που προορίζονται για 45άρια πιστόλια. Ο Ν. Μίχος είχε σπίτι του και 2,4 γραμμάρια ινδικής κάνναβης…

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η έρευνα στο σπίτι του Ιωάννη Λαγού, ο οποίος είχε επιδοθεί τότε σε χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, «διαμαρτυρόμενος» για τον έλεγχο, λέγοντας ότι δεν μπορούν να του προσάψουν το παραμικρό.

Ομως ο βουλευτής Πειραιά είχε επιμελώς κρύψει σε λέβητα στην αυλή του σπιτιού του ένα ημιαυτόματο ρωσικό πιστόλι μαζί με πυρομαχικά. Το όπλο αυτό είναι κατασκευασμένο να ρίχνει αβολίδωτα φυσίγγια «κρότου-αερίων», αλλά ο Λαγός το είχε μετατρέψει, αλλάζοντας την κάννη, σε λειτουργικό πιστόλι διαμετρήματος 7,65.

Το 9άρι ναζιστικό LUGER είχε επιλέξει να έχει σπίτι του και ο Ευστάθιος Μπούκουρας, αλλά δεν είχε άδεια. Και ο βουλευτής Κορινθίας είχε μετατρέψει την καραμπίνα σε κανονικό όπλο και μάλιστα της είχε προσθέσει διόπτρα με λέιζερ.

Οι Αρχές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα Καλάσνικοφ που βρέθηκαν σε φωτογραφίες από την κατασκήνωση στη Νέδα. Οι ειδικοί εμφανίζονται σίγουροι ότι πρόκειται για λειτουργικά αυτόματα όπλα. Οι κατηγορούμενοι δεν τα έχουν προσκομίσει στην ΕΛ.ΑΣ για να γίνει ο έλεγχός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Κορκοβίλης, που ήταν ο «διαβιβαστής» των Ταγμάτων Εφόδου της Νίκαιας, δεχόταν και παραγγελίες όπλων, αφού σε SMS που βρέθηκε στο κινητό του κανονίζει την πώληση GLOCK σε χρυσαυγίτη.

Γυμνάσια στρατιωτικού τύπου με εκπαιδευτή τον Ηλία Κασιδιάρη

Ακόμη και μέσα στα γραφεία ασκούνταν σε πολεμικές τέχνες οι χρυσαυγίτες, σύμφωνα με το αποδεικτικό υλικό και τα ηλεκτρονικά αρχεία που εντόπισαν οι ανακριτικές Αρχές. Σύμφωνα με το πόρισμα, «γυμνάσια μελών της Χρυσής Αυγής και δη ”στρατιωτικού τύπου”, ιδιαίτερα σκληρά τύπου ”ΟΥΚ”, φέρονται να διοργανώνονται και στην ύπαιθρο με εκπαιδευτή κυρίως τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και άλλους».

Τα στοιχεία προκύπτουν κυρίως από τα ψηφιακά αρχεία του Γιώργου Πατέλη, του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και του κατηγορούμενου Κωνσταντίνου Κορκοβίλη, ο οποίος, όπως φαίνεται, είχε αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο της ενημέρωσης των μελών της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του τελευταίου το οποίο ανέφερε το εξής: «Στις 10 Αυγούστου έχουμε εθνικιστική κατασκήνωση στον ποταμό της Νέδας με εντολή Λαγού. Ο αγώνας μας η δύναμή μας».

Η περίπτωση των αθλοπαιδιών της Νέδας είναι χαρακτηριστική σχετικά με το τι γινόταν σε αυτές τις κατασκηνώσεις. Αλλωστε, το φωτογραφικό υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη είναι… εξόχως περιγραφικό. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται -μεταξύ πολλών άλλων- χρυσαυγίτες να εκγυμνάζονται στην ύπαιθρο από «επαγγελματίες εκπαιδευτές», πιθανότατα στρατιωτικούς, στη χρήση όπλων, στόχευση, άμυνα, λαβές, παροχή πρώτων βοηθειών σε «τραυματία». Σε άλλες φαίνονται μέλη της Χρυσής Αυγής που, με στολές παραλλαγής και όπλα, επιδίδονται σε στρατιωτικές ασκήσεις κατάληψης κτιρίου!

Κατηχήσεις
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η… ιδεολογική κατήχηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέδα. Την αποκάλυψε ένα βίντεο που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου Γιάννη Καζαντζόγλου. Σε αυτό καταγράφονται τα νυχτερινά μαθήματα «ιστορίας» των χρυσαυγιτών, τα οποία αναφέρονται στους Ισπανούς φαλαγγίτες, τους μελανοχίτωνες του Μουσολίνι και «το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα των Γερμανών επί Χίτλερ, που κατάφεραν να επισκευάσουν τη Γερμανία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακούγεται επίσης ότι «οι Ελληνες δεν έμειναν πίσω σε αυτήν την πνευματική και ιδεολογική επανάσταση και, ως γνήσια τέκνα των αρχαίων Ελλήνων, ανέδειξαν την επανάσταση της 4ης Αυγούστου, με αρχηγό τον εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά και ως Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές ξαναέκτισαν το ελληνικό κράτος πέτρα πέτρα, με μόνα εργαλεία το σφυρί και το ξίφος, το βλέμμα του διπλού πελέκεως και του σταυρού».

Οταν μάλιστα ένας εκ των συμμετεχόντων υποβάλλει το ερώτημα «τι είναι ελληνικός εθνικισμός;», ένα μέλος τού δίνει την εξής απάντηση: «Τα εθνικιστικά ιδεώδη του εθνικοσοσιαλισμού, δηλαδή μια φάλαγγα που θα φέρει τον σεισμό της κάθαρσης. Μαχητές αυτής της φάλαγγας είμαστε όλοι εμείς, ο ένας δίπλα στον άλλο. Η Χρυσή Αυγή, συνέχεια του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος, ανά τους αιώνες, επέζησε και εμείς είμαστε οι σεβάσμιοι διάδοχοι της ιερής αυτής κληρονομιάς. Καλούμαστε να την προστατεύσουμε και να τη στρέψουμε κατά των δυναστών του έθνους. Να αναγεννηθεί από τα ίδια χώματα που γεννήθηκε. Να προχωρήσουμε με πρωτοπόρο τον αρχηγό μας, τον αρχηγό της ΧΑ. Σε μια σύρραξη ζωής και θανάτου και μετά από αυτή τη μάχη θα είμαστε, είτε νεκροί είτε ζωντανοί, αυτό που γεννηθήκαμε, ελεύθεροι Ελληνες».

Για τη διαβίωση στην ύπαιθρο, τα μέλη της ΧΑ λάμβαναν τα συγχαρητήρια των εκπαιδευτών, γεγονός που καταγράφεται και στις φωτογραφίες. Για να ολοκληρωθεί ο… προσηλυτισμός, ο Γ. Πατέλης, ως υπεύθυνος της ΤΟ Νίκαιας, φέρεται να έστειλε στους συμμετέχοντες σημείωμα στο οποίο τόνιζε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Η ΤΟ της Χρυσής Αυγής Νίκαιας… σου απονέμει αυτό το αναμνηστικό εις ένδειξη τιμής για το αγωνιστικό σου παρόν στον αγώνα του έθνους. Να θυμάσαι τον όρκο τιμής που έχεις δώσει. Η πίστη είναι πιο δυνατή και από τη φωτιά. Ούτε βήμα πίσω».

πηγή: Έθνος 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s