Αθώος ο κρατούμενος για τη δημοσίευση των φωτογραφιών του κολαστηρίου του Κορυδαλλού

Ο κρατούμενος είχε τραβήξει με το κινητό του φωτογραφίες από τους θαλάμους – κελιά και τις δημοσιοποίησε, κάνοντας έτσι τα μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν με τις άθλιες συνθήκες του «νοσοκομείου» .

Το τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των νοσοκομειακών φυλακών του Κορυδαλλού δικαίωσε την Τρίτη τον κρατούμενο που τράβηξε με το κινητό του φωτογραφίες από τους θαλάμους – κελιά και τις δημοσιοποίησε, κάνοντας έτσι τα μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν με τις άθλιες συνθήκες ενός «νοσοκομείου» που οι ελλείψεις του σε μέσα και προσωπικό καθιστούν σχεδόν ειρωνική τη χρήση του όρου.

Με την ομόφωνη απόφασή του, το Πειθαρχικό έκρινε ένοχο τον κρατούμενο για την κατοχή της συσκευής του κινητού, παράπτωμα για το οποίο είχε η εισαγγελέας των φυλακών την έμπνευση να παραπέμψει τον κρατούμενο, αλλά δεν του επέβαλε ποινή γιατί θεώρησε πως η προστασία του αγαθού της υγείας είναι υπέρτερο από την παράβαση του νόμου για την κατοχή των κινητών.

«Τον ικανοποιεί η απόφαση, αισθάνεται δικαιωμένος», είπε στην «Εφ.Συν.» για τον εντολέα του ο δικηγόρος Γιώργος Θωμάς.

Ο κρατούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και σε τακτά διαστήματα αναγκάζεται να νοσηλεύεται εκτός του «νοσοκομείου» της φυλακής, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι κρατούμενοι της πτέρυγας των οροθετικών ξεκίνησαν πριν από περίπου τρεισήμισι εβδομάδες αποχή από το συσσίτιο και την αντιρετροϊκή αγωγή, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες νοσηλείας και κράτησης όσο και για το γεγονός ότι επιτείνει το στιγματισμό τους η χωριστή κράτηση σε πτέρυγα – γκέτο, τη στιγμή που ο HIV δεν μεταδίδεται παρά μόνο με το σεξ και την κοινή χρήση βελόνας, αν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προσωπικής υγιεινής.

πηγή: efsyn.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s