Μια τοιχογραφία 4 χιλιομέτρων για την Ειρήνη στη Μανίλα (βίντεο)

Πάνω από 1.0000 εθελοντές και καλλιτέχνες ζωγράφισαν έναν 4 χιλιομέτρων τοίχο την Κυριακή 26 Μαϊου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Μανίλα, για να στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης.

Εθελοντές ζωγράφισαν τους τοίχους που περιβάλλουν την έδρα του Στρατού των Φιλιππίνων, με εικόνες που απεικονίζουν την ενότητα, τη φιλία και τα σημάδια της ειρήνης, ανάμεσα στις συνεχιζόμενες εντάσεις στην περιοχή.

Ο επικεφαλής καλλιτέχνης, A.G. Sano, δήλωσε πως ήθελε να δείξει πως η τέχνη μπορεί να είναι ένα απλό εργαλείοστο κάλεσμα για ειρήνη.

«Έτσι, καθημερινά η καλοσύνη θα μπορούσε να οδηγείσει σε κάτι καλό, κάτι θετικό, που θα μπορούσε να αποσωβήσει πράξεις βίας και πολέμου», εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Σημαντικό γεγονός και η συμμετοχή στρατιωτών του Στρατού.

«Αυτή η τοιχογραφία θα μπορούσε τουλάχιστον να αποτελέσει μια αρχή, ή μια πρωτοβουλία, για να μάθει ο κόσμος περισσότερα σχετικά με το τι συμβαίνει με την ειρήνη και κοινωνικά ζητήματα σχετικά με την ειρήνη, στην πόλη της Μανίλα, αλλά και γύρω περιοχές από τις Φιλιππίνες» δηλώνει ο Αναπληρωτής Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατιωτικών Επιχειρήσεων, Υποναύαρχος Miguel Rodriguez.

Οι Φιλιππίνες, μαζί με τις γειτονικές χώρες, έχουν εμπλακεί σε διαμάχες σε μια περιοχή κοντινή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, αυξάνοντας τους φόβους της σύγκρουσης στην «οικονομικά ζωντανή περιοχή», όπου εντείνεται ο ανταγωνισμός για τους πόρους.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αυξηθεί κατά χιλιάδες τα θύμματα της φτώχειας και της άσχημης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Ο Misha Ancheta, εθελοντής φοιτητής, ελπίζει πως η τοιχογραφία θα υποκινήσει του ανθρώπους να βρουν μια ειρηνική λύση στις συγκρούσεις, μέσα και έξω από τις Φιλιππίνες.

Οι διοργανωτές εύχονται μέσα από την τοιχογραφία να στείλουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ενότητας μεταξύ των φυλών, του φύλου, της θρησκείας και του πολιτισμού.

πηγή: sathiyam.tv

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s