Τρόικα, ΔΝΤ και τρικομματική μονοπωλούν τον τηλεοπτικό χρόνο

Μονοφωνία υπέρ της “τρόικας” στα δελτία ειδήσεων

Απολύτως ελεγχόμενο είναι το πεδίο στα δελτία ειδήσεων.  Τα στοιχεία πολιτικής πολυφωνίας δείχνουν πως η Τρόικα με κάθε τρόπο έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα δελτία ειδήσεων, μετά και τη βολική “εξαφάνιση” του Alter από τις τηλεοπτικές οθόνες.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου και ως το Δεκέμβριο του 2012 η τρικομματική κυβέρνηση που εφαρμόζει την πολιτική του Μνημονίου έχει το 63,4% του χρόνου στην τηλεόραση που αντιστοιχεί στα πολιτικά κόμματα.  Η ΝΔ έχει το 34,8% το ΠΑΣΟΚ  το 13,7%,η ΔΗΜΑΡ το 6,9% και τα μή κομματικά στελέχη της κυβέρνησης  του Αντώνη Σαμαρά του 8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 21,4% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,2%, η Χρυσή Αυγή στο 5,1% και το ΚΚΕ στο 4%.  Ο ΑΝΤ1 δίνει  το 73,2% του χρόνου του στην  τρικομματική το Mega  69,3%, ο Σκάι 67,1%, η ΝΕΤ 64,2%, το Star  με 57,7% ο  Alpha 56,1% και το Μακεδονία  TV  55,8%.

Όμως το  πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι, πως το  ΔΝΤ , με δηλώσεις των εκπροσώπων του και αναφορές των δημοσιογράφων καταλαμβάνει το 57,2% του υπόλοιπου χρόνου  των δελτίων ειδήσεων, καλύπτοντας όλους τους άλλους . Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν το 14,1%, οι εργοδότες με μόλις 6,9%, οι ΟΤΑ με 4,4%οι ειδικοί και οι επιστήμονες με 3,1%, οι ΜΚΟ με 2,5%  οι διεθνείς προσωπικότητες με 2,1% και όλοι οι άλλοι με 9%. Στην πραγματικότητα, αν προστεθεί ο χρόνος που δίνουν τα δελτία ειδήσεων στην τρικομματική κυβέρνηση και εκείνος που αφιερώνεται στο ΔΝΤ, ο λόγος της Τρόικα είναι απόλυτος κυρίαρχος στα δελτία ειδήσεων.

πηγή: typologies.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s