Πόρτα κι από την άκρη του κόσμου: «Δεν υπάρχει θέση στην Αυστραλία για τη Χρυσή Αυγή»

Μ. Βαμβακίνου: “H Χρυσή Αυγή δεν θα πατήσει το πόδι της στην Αυστραλία”

Ανεπιθύμητη φαίνεται ότι θα είναι από δω και στο εξής η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία. Όπως δήλωσε η ομογενής βουλευτής του Εργατικού κόμματος Αυστραλίας, Μαρία Βαμβακίνου, στην ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, «η Χρυσή Αυγή δεν θα πατήσει πόδι στην Αυστραλία. Θα παλέψω με νύχια και με δόντια, είτε είμαστε στην εξουσία, είτε στην αντιπολίτευση, να φράξω το δρόμο αυτών των ρατσιστών προς την Αυστραλία».

Όλα έγιναν κατά τη δίαρκεια υπηρεσιακού ταξιδιού της κας Βαμβακίνου στην Ελλάδα. Η αδερφή της χρειάστηκε αίμα στο νοσοκομείο στη Σπάρτη. Χρυσαυγίτες όμως δεν επέτρεπαν την αιμοδοσία εάαν δεν λάμβαναν τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι το αίμα που δωρίζουν εθελοντές αιμοδότες θα διατίθεται σε Έλληνες πολίτες, μόνο.

Σε τηλεφωνική της επικοινωνία από τη Σπάρτη με τον δημοσιογράφο Κώστα Νικολόπουλο, η κα Μαρία Βαμβακινού, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Βιώνω μία πρωτόγνωρη, εξωφρενική κατάσταση εδώ στη Σπάρτη, που βρίσκομαι. Η αδελφή μου, η Ελένη, βρίσκεται στο νοσοκομείο της πόλης για μία εξέταση αίματος και δεν μπορεί να την κάνει εξ αιτίας μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που εμποδίζουν τη λειτουργία του αιματολογικού τμήματος του νοσοκομείου μέχρι να πάρουν διαβεβαίωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ότι το αίμα που δωρίζουν εθελοντές αιμοδότες θα διατίθεται σε Έλληνες πολίτες, μόνο.

Και να φανταστείς ότι σήμερα, που στελέχη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τη ζωοδότρια αιμοδοσία για να προβάλλουν την ξενοφοβική πολιτική τους, είναι η Ημέρα Αιμοδοσίας. Είμαι έξω φρενών με τη συμπεριφορά τους, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να πατήσουν πόδι στην Αυστραλία, διότι θα μολύνουν με την παρουσία τους και τις ιδέες τους τη δημοκρατία μας. Πρόκειται για αδίστακτους ανθρώπους, που δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Οι άνθρωποι, που διακηρύττουν, ότι πιστεύουν σε πατρίδα θρησκεία και οικογένεια επέλεξαν τις ημέρες του Πάσχα για να καπηλευτούν την αιμοδοσία, αυτή την ύψιστη πράξη ανθρωπισμού. Επαναλαμβάνω, αν τολμήσουν να ζητήσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία θα παλέψω με νύχια και με δόντια για τον αποκλεισμό τους» κατέληξε.

Την αρνητική στάση των Αυστραλών στο θέμα της Χρυσής Αυγής, είχε επισημάνει στο παρελθόν και η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ. Σε συνέντευξή της στο “Νέο Κόσμο” στις 21/03/2013 είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησής της όσον αφορά το θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές του κόμματος της «Χρυσής Αυγής» που προτίθενται να επισκεφθούν την χώρα, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν γραφεία του κόμματός τους στα μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού της Αυστραλίας.

«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία.

Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες» είχε δηλώσει η πρωθυπουργός.

πηγή: το Κουτί της Πανδώρας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s