Δελτίο Καιρού… από τον Αντώνη Σαμαρά

Ευχάριστα νέα είχε να αναγγείλει ο πρωθυπουργός εχθές μετά το μίνι υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σήμερα, κατά την επίσκεψή του, μετά του Βαγγέλη Βενιζέλου, στα έργα της Ολυμπίας Οδού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρχηγό της κυβέρνησης (sic) το κλίμα αλλάζει και οι καλύτερες ημέρες έρχονται. Ο ήλιος λάμπει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια (ή να φορέσουμε κοντομάνικα!)

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, αφού σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η ανεργία σταματάει να αθξάνεται με τους ρυθμούς που το έκανε μέχρι σήμερα. Δεν σταματάει να αυξάνει, αλλά πλέον οι άνεργοι που δημιουργούνται καθημερινά, δημιουργούνται με πιο αργούς ρυθμούς! Και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο, αφού αντί να πιάσουμε το 35% το καλοκαίρι, μπορεί να το πιάσουμε τον Σεπτέμβριο.

«Το τονίζω ότι είναι μόνον ένδειξη. Αλλά είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες ότι πρόκειται για μια τάση: ότι η αύξηση της ανεργίας ουσιαστικά έχει φρενάρει και ότι αντιστρέφεται σε σταδιακή μείωση της ανεργίας», εξήγησε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς, επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία για πρώτη φορά τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις, ξεχνόντας να εξηγήσει, πως αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, είναι περισσότερες από αυτές που έχουν μείνει ανοιχτές!

Στη μείωση της ανεργίας ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς ξέχασε επίσης να υπολογίσει τους νέους που εγκαταλείπουν την Ελλάδα για να βρουν δουλειά, καθώς δεν φαίνεται να τους συμπεριλαμβάνει κάποιος δείκτης. Πάνω από 130.000 φαίνεται να έχουν φύγει για άλλες πολιτείες, και αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, σύντομα θα μιλάμε για ακόμα δραστικότερη μείωση της αύξησης της ανεργίας.

Σύσσωμη πάντως η κοινωνία, αγωνιά για την ημέρα που θα μείνουν άνεργοι όλοι οι Έλληνες, ώστε να σταματήσει να ανεβαίνει πλέον η ρημάδα η ανεργία, και να επιστρέψει στη χώρα η σταθερότητα!

allouminakos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s