Γ. Ν. Λάρισας κατά Χρυσής Αυγής: «To αίμα είναι για κάθε ασθενή»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Λ. ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«To αίμα είναι για κάθε ασθενή»

Καμία διάκριση ή εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τη διάθεση του αίματος τονίζουν η 5η ΥΠΕ και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας παίρνοντας θέση για την προγραμματισμένη αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες» που θα γίνει το Σάββατο στο ΓΝΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που υπογράφουν οι κκ. Λάζαρος Μακρής και Κώστας Καραμπάτσας:

«Κατά την αιμοδοσία δεν επιτρέπεται φυλετική, εθνική ή θρησκευτική διάκριση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίας αιμοδοσίας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο έχουν την ευθύνη της διαχείρισης του αίματος. Αυτές ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτές. Την αρμοδιότητα αυτή την έχουν μόνο τα συντεταγμένα όργανα του Υπουργείου Υγείας και των νοσοκομείων και σε καμία περίπτωση  ομάδες , σύλλογοι εθελοντών αλλά και πολίτες.

Κάθε πολίτης που με βάση συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια κρίνεται κατάλληλος ως αιμοδότης μπορεί να συνεισφέρει στη διαδικασία της αιμοδοσίας που αποτελεί πράξη ευθύνης, εθελοντισμού και ανθρωπιάς αποδεχόμενος «ότι το αίμα του είναι στη διάθεση της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας για κάθε ασθενή που θα το χρειάζεται.» Άλλα κριτήρια χρώματος, φυλής, θρησκείας κλπ. δεν έχουν θέση στη διαδικασία αυτή.

Αυτά επιτάσσουν οι αρχές και τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους, αλλά και η ευαισθησία και η αλληλεγγύη που πρέπει να διέπουν την προσφορά του πολύτιμου αγαθού που είναι το αίμα.

Καμία άλλη διάκριση ή εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

πηγή: larissanet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s