Εκδήλωση: Η δημοσιογραφική έρευνα σήμερα (βίντεο)

Εκδήλωση με θέμα τη «δημοσιογραφική έρευνα σήμερα» διοργάνωσε την Πέμπτη 18 Απριλίου η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Θανάσης Αργυράκης (Ελεύθερος Τύπος), ο Κώστας Βαξεβάνης (Hotdoc), η Ντίνα Δασκαλοπούλου (Εφημερίδα των Συντακτών), ο Νίκος Ξυδάκης (Καθημερινή), ο Αρης Χατζηστεφάνου (Infowar) και ο Δημήτρης Ψαρράς (ο Ιος), ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Λούκα (Στο Κόκκινο 105,5).

Η συζήτηση ήταν πλούσια και ενδιαφέρουσα, καθώς οι δημοσιογράφοι μετέφεραν προσωπικά βιώματα από τις έρευνες που έχουν διεξάγει, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και τα αποτελέσματα που παρήγαγαν. Η εκδήλωση εντάσσεται σ’ έναν ευρύτερο κύκλο προβληματισμού και διαλόγου που έχει ανοίξει η συσπείρωση με πυρήνα το ρόλο των ΜΜΕ την εποχή του Μνημονίου. Τη στιγμή που είναι κοινή παραδοχή ότι η δημοσιογραφική έρευνα εκλείπει και τα ρεπορτάζ διολισθαίνουν σε δελτία τύπου των Υπουργείων και των τραπεζών , που η αναξιοπιστία του Τύπου μεγαλώνει, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι στον Τύπο να επανοικειοποιηθούν το περιεχόμενο της εργασίας τους, να περιφρουρήσουν τα εργαλεία της αποκάλυψης και της άσκησης ελέγχου και να αποκαταστήσουν το δεσμό εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Την επιμέλεια των βίντεο έκανε ο Άγγελος Καλοδούκας.

πηγή: left.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s