Ασφαλίτικες μεθόδους αναβιώνει ο Μουρούτης

Σοβαρό νομικό θέμα για τον εκπρόσωπο του Α. Σαμαρά

Όπως αναφέρει το Κουτί της Πανδώρας, σοβαρό νομικό θέμα τίθεται έπειτα από την αποκάλυψη του αληθινού ονόματος του Πιτσιρίκου από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Μουρούτης παραδέχθηκε μέσω twitter πως έψαξε στην είσοδο της Βουλής για την αληθινή ταυτότητα του γνωστού blogger, την ώρα που ο τελευταίος έπαιρνε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι πρωτοφανές το πρωθυπουργικό γραφείο να ελέγχει και να παρακολουθεί τους επισκέπτες της αντιπολίτευσης κατ’ αυτόν τον τρόπο. Οι ταυτότητες που παραδίδονται για λόγους ασφαλείας στην είσοδο της Βουλής αποτελούν προσωπικά δεδομένα και σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά δεν πρέπει να δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολιτικά πρόσωπα.

Το θέμα δεν είναι τόσο η αποκάλυψη ενός blogger που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, το οποίο είναι δικαίωμά του, αλλά το γεγονός ότι η ελληνική αστυνομία παραδίδει στο πρωθυπουργικό γραφείο προσωπικά δεδομένα, όπως και το ότι το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο ζητά στοιχεία ανθρώπων που μπαίνουν στη Βουλή και έχουν επαφές με βουλευτές και στελέχη αντίπαλων κομμάτων, πόσο μάλλον με τον ίδιο τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα δεν εκθέτει μόνο το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και την ίδια την αστυνομία, η οποία φαίνεται πως μπαίνει σε ένα ρόλο παράνομης λειτουργίας, διάδοσης προσωπικών δεδομένων και υποταγής σε άνομες πολιτικές παρεμβάσεις.

 

 

 

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s