Επίτροπος Ανθρ. Δικαιωμάτων: Η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής θα ήταν συμβατή με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (βίντεο)

Ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσω του 1againstracism.gr. Μιλά για την απειλή του ρατσισμού απέναντι στην ελληνική Δημοκρατία, ενώ ζητά διώξεις για τους θύτες των ρατσιστικών επιθέσεων, τους αστυνομικούς που παραβαίνουν το καθήκον τους, αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που προβαίνουν σε επιθέσεις μίσους.

Ο επίτροπος σημειώνει ότι η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής θα ήταν συμβατή με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, ο κ. Μούιζνιεκς απαριθμεί μία σειρά μέτρων που πρέπει να υιοθετηθούν, με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού: Πραγματική πολιτική ενσωμάτωσης των μεταναστών, εκπαίδευση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, προώθηση των επαφών μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες, εκπαίδευση των αστυνομικών, των εισαγγελέων και των δικαστών, εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, αλλά και προώθηση ουσιαστικού διαλόγου με μετανάστες ή μέλη μειονοτικών ομάδων.

πηγή: 1againstracism

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s