Χουντικές τακτικές στη Χαλκιδική-Κάλεσαν 15χρονη να καταθέσει για το επεισόδιο στις Σκουριές

Kλίμα τρομοκρατίας και… χουντικές τακτικές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αριστοτέλη στη βορειοανατολική Χαλκιδική καταγγέλλονται από τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού από τα μεταλλεία των Σκουριών, κατοίκους.

Ολόκληρα χωριά βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών και οι κάτοικοί τους καλούνται να καταθέτουν, στο πλαίσιο μια προανακριτικής διαδικασίας η οποία θυμίζει τακτικές δικτατορικού καθεστώτος. Συνολικά, σύμφωνα με τον Τόλη Παπαγεωργίου, επικεφαλής της επιτροπής αγώνα από το ξημέρωμα της προπερασμένης Κυριακής, οπότε ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλκιδικής, έχουν γίνει από την Ασφάλεια Πολυγύρου περίπου 100 προσαγωγές κατοίκων.

Την Τρίτη (5/3) κλήθηκαν από την Ασφάλεια για να καταθέσουν για την υπόθεση ακόμη 13 άνθρωποι, όλοι κάτοικοι Ιερισσού, μεταξύ των οποίων και μια μαθήτρια Λυκείου, μόλις 15 ετών!

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με το Α.Τ. Πολυγύρου, το οποίο δηλώνει αναρμόδιο να απαντήσει στο μείζων ερώτημα: «ως τί κλήθηκε η μαθήτρια;» και παραπέμπει στην Ασφάλεια, η οποία επίσης δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται να απαντήσει σαφώς στο ερώτημά μας.

Σήμερα Τετάρτη, θα βρεθούν στον Πολύγυρο για να καταθέσουν ακόμη οκτώ άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί από την «αναρμόδια» Ασφάλεια.

πηγή: Κουτι της Πανδώρας

Advertisements

One thought on “Χουντικές τακτικές στη Χαλκιδική-Κάλεσαν 15χρονη να καταθέσει για το επεισόδιο στις Σκουριές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s