Μικρές δόσεις για τους φόρους τους κράτους: Εσύ πληρωνεις, η στάση πληρωμών (πολιτών) απομακρύνεται

 – Σύσταση στις εφορίες να χορηγούν πολλές δόσεις 

– Από 26 ως και 48 μπορούν να γίνουν οι δόσεις
– Από 100 ευρώ το μήνα μπορούν να δίνουν όσοι χρωστούν στην εφορία
– Μικραίνουν τα ποσά υπό το φόβο στάσης πληρωμών των φόρων από τους πολίτες
Βαθιά ανάσα μπορούν να πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θέλουν να είναι εντέξει στις υποχρεώσεις τους αλλά δεν μπορούν να δίνουν κάθε μήνα τα ποσά που ζητά η εφορία.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε την Τετάρτη με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση του υπουργείου που θα προβλέπει ως και 100 δόσεις να είναι ελαστικοί απέναντι στους οφειλέτες.
Ως σήμερα οι έφοροι δεν μπορούν παρά να δίνουν τη δυνατότητα για ως και 15 δόσεις. Τώρα ανοίγει ο δρόμος να μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν σε 26 η ακόμη και 48 δόσεις, ενώ το ποσό της δόσης θα μπορεί να ξεκινάει από τα 100 ευρώ.
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πολίτες που αδυνατούν να δώσουν 300 ευρώ που είναι το μίνιμουμ του ποσού με αποτέλεσμα να καθυστερούν τις δόσεις, ενώ παράλληλα πολλοί είναι εκείνοι που έχουν παγώσει τις πληρωμές περιμένοντας να έρθει η νέα ρύθμιση που θα προβλέπει πολλές δόσεις. Έτσι το υπουργείο έδωσε την εντολή για πολλές και χαμηλές δόσεις ώστε να μην υπάρξει στάση πληρωμών από τους πολίτες.
Οι οφειλές που υπάγονται σε «διευκόλυνση τμηματικής καταβολής», εξακολουθούν μεν να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής αλλά με ποσοστό μειωμένο κατά 30% και με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης είναι συνεπής ως προς την καταβολή των μηνιαίων δόσεων.
Επίσης, παρέχεται έκπτωση επί των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, που αναλογούν στην τελευταία δόση της «διευκόλυνσης» μέχρι ποσοστού 40% επί των συνολικών προσαυξήσεων της υπαγόμενης οφειλής.
Οι οδηγίες προς τις εφορίες είναι το κυνήγι των οφειλετών να ξεκινήσει ήπια το πρώτο τρίμηνο μόνο με τηλεφωνικές οχλήσεις και ειδοποιητήρια και στη συνέχεια να κλιμακωθεί.
Προτεραιότητα αποτελούν σύμφωνα με την “Ημερησία” με οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν, ενώ οι έφοροι έχουν εντολή να μετακινήσουν προσωπικό από άλλα τμήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά τμήματα.
πηγή: ThrakiToday
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s