Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει λίφτινγκ: Μπότοξ με τα υπόλοιπα ακροδεξιά επιθέματα

Η αστυνομία έκανε photoshop τις φωτογραφίες των συλληφθέντων της Κοζάνης για να αναγνωρίζονται. Μάλιστα… Το περίεργο δεν είναι που ο υπουργός Δημοσίας Τάξης παραδέχτηκε πως τα τέσσερα παιδιά, έτσι όπως τα είχαν κάνει μπλε από το ξύλο δεν αναγνωρίζονταν. Το παράδοξο ήταν που υπήρξαν αρκετοί που έπεσαν από τα σύννεφα αντικρίζοντας αυτό το άθλιο κατασκεύασμα. Μεταξύ των οποίων κι εγώ!

Διεθνής καριέρα

Πριν από ενάμιση χρόνο, ένας τρελός φασίστας, Νορβηγός Βίκινγκ, ξεκλήρισε ένα ολόκληρο νησί και σκότωσε πάνω από 150 παιδιά. Χωρίς να είναι της παρούσης το ποια θα ήταν η καταλληλότερη τιμωρία για τον ίδιο, τον είδαμε όλοι να οδηγείται ατσαλάκωτος στα δικαστήρια και να δικάζεται. Να δικάζεται αρτιμελής και άθικτος, ο εχθρός όχι απλώς του συστήματος, αλλά  ολόκληρων κοινωνικών τάξεων. Ο Νορβηγός υπουργός Δημοσίας Τάξης είναι παντελώς άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Μπορεί να πει το ίδιο και ο μέσος Νορβηγός για τον τιμωρό-Δένδια;

Ομάδα Αλήθειας ή υπουργείο Προπαγάνδας;

Η κυβέρνηση που εξελέγη από τις ψήφους των συμπολιτών μας, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον της για τις παλιές και νέες τεχνολογίες. Κι εμείς, την παρακολουθούμε όλο αυτό τον καιρό «να μαθαίνει».

Μάλιστα, το «ζέσταμα» έγινε επί κυβερνήσεως Παπαδήμου, τότε που οι δύο κομματικοί ιδιοκτήτες της χώρας, ενώθηκαν για πρώτη φορά εις σάρκαν μία. Όταν σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τις ακροδεξιές κραυγές που είχαν αρχίσει να ακούγονται στη χώρα, δημοσίευσαν τις φωτογραφίες οροθετικών γυναικών, για να ξέρουν αυτοί που τις επισκέπτονται συχνά, ποιες να αποφύγουν. Βέβαια, παρά την άθλια κατάσταση στην οποία φωτογράφισαν τις περισσότερες από αυτές, δεν υπήρξε η παραμικρή σκέψη για ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες. Σιγά σιγά εφαρμόστηκε η «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και οι νέες τεχνολογίες.

Παράλληλα, στη δημοσιότητα βγήκαν οι φωτογραφίες συλληφθέντων από επεισόδια στο Σύνταγμα, ενώ το ίδιο έγινε και με φωτογραφίες από τα ίδια τα επεισόδια, στην προσπάθεια «αναζήτησης πληροφοριών» για πρόσωπα που αναζητούνται. Παροδόξως, τότε δεν επέλεξαν να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες όπου σε διάφορα πρόσωπα θα είχαν κολλήσει μούσια, μουστάκια, γυαλιά, ή όποιο άλλο αξεσουάρ, για να «πλησιάζουν την εικόνα των καταζητούμενων». Ίσως, το επιτελείο της Συγγρού, να ήταν ακόμη φτωχό σε γνώσεις, γύρω από τον φανταστικό κόσμο της τεχνολογίας, που αργότερα ανακάλυψαν.

Η προσπάθεια συνεχίστηκε με επιθέσεις σε κόμματα, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαλκεύοντας τις θέσεις τους, σε κάθε εκφορά του λόγου. Έτσι, φτάσαμε μέχρι και σε εκλογές όπου διακυβευόταν το ευρώ, και όχι οι ίδιες οι ζωές μας. Διακυβευόταν η ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας μας, και όχι η ίδια η δική μας παρουσία στη χώρα μας, ως ενοικιαστές. Όποιος νομίζει πως για να οδηγηθούμε στις εκλογές και να έχουμε τα αποτέλεσμα που όλοι είδαμε, δεν χρειάστηκαν τεχνολογικές γνώσεις, ξέρει ο κ. Ζούλας έναν καλό ψυχίατρο…

Κατ’ αυτόν τον τρόπο έρχονται στα χέρια μας μονταρισμένα βίντεο, που ακόμα κι ένας φοιτητής δημοσιογραφίας δεν θα έπαιζε χωρίς να τσεκάρει την πηγή, και τι άλλο παρουσιάζεται κατά τη διάρκειά τους. Παρόλα αυτά, είδαμε όλοι από τους δέκτες μας, τον κ. Διαμαντόπουλο, «να καλεί σε ένοπλο αγώνα», κι ας ήξερε όποιος το παρουσίασε, πως έπρεπε να σχεδιάσει εκ των προτέρων πως θα το μαζέψει. Εκτός κι αν του ψιθύρισε το πως, η ίδια πηγή που του έδωσε το μονταρισμένο βίντεο.

Την ίδια ώρα, με άπταιστη χρήση της «τεχνολογίας», έχει και η ενημέρωση τέτοια, κραυγάζουν για τα περί «χριστιανικού φόρου» που ποτέ δεν ειπώθηκαν, και δεν τυχαίνει να ενημερωθεί κανείς για τις θέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Κανείς δεν ξεχνάει και τα ψεύτικα στοιχεία που βγήκαν στη φόρα για τους απεργούς του μετρό, όταν η απεργία ήταν στο pick της. Το ίδιο με τους οδηγούς λεοφωρείων. Το ίδιο με τους φορτηγατζήδες, λίγο καιρό νωρίτερα.  Και πόσα άλλα ξεχνάμε έσα στην τρελή καθμερινότητα.

Όλα τα παραπάνω, τρανά παραδείγματα των δυνατοτήτων της φοβερής και τρομερής, Ομάδας Αλήθειας της Συγγρού. Πολλοί ίσως να επιθυμούσαν ακόμα και την υπουργοποίηση του συγκεκριμένου βραχίονα. Πράγματι, το υπουργείο Αλήθειας, ίσως είναι το μόνο κομμάτι που λείπει από αυτή την κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο Photoshop

Το τρανότερο επίτευγμα όμως, το έχει καταφέρει από το ξεκίνημά της αυτή η κυβέρνηση. Και την τεχνογνωσία την προσέφεραν, δυνάμεις που θα περίμενε κανείς να την πολεμούν. Το πρώτο της photoshop, η κυβέρνηση Σαμαρά, το πέτυχε με την παρουσία του Φώτη Κουβέλη στο πλευρό του. Είναι τέτοια η παραχάραξη των εννοιών που έχει πετύχει ο Σαμαράς και το επιτελείο του, που ακόμα και σήμερα, υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν πως η Αριστερά είναι παρούσα στην κυβέρνηση. Για τους ξένους δεν το συζητάμε. Πιστεύουν πως έχουμε τερματίσει τη συναίνεση, αφού κέντρο, δεξιά και αριστερά κυβερνούν τη χώρα. Έχοντας, ευτυχώς, αποκλείσει τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής.

Κι έτσι, όλοι περιμένουν, το επόμενο αριστούργημα της «Συντροφιάς του δαχτυλιδιού» της εξουσίας του Σαμαρά.

Το επόμενο project

Μετά τα photoshop στα πρόσωπα των παιδιών, τις παραχαράξεις δηλώσεων και συνεντεύξεων, τα ψεύτικα στοιχεία για κάθε κοινωνική ομάδα, η ομάδα της Συγγρού δουλεύει πυρετωδώς. Όπως μας έχουν ενημερώσει, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η χώρα και προέρχονται από το εσωτερικό της, είναι αμέτρητοι.

Η μία κοινωνική ομάδα μετά την άλλη, ανακαλύπτει επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο αυτής της σωτήριας κυβέρνησης, και ετοιμάζεται να συναντηθεί στα οδοστρώματα. Η κοινωνία, στην κυριολεξία βράζει, και χρόνος για εφησυχασμό δεν υπάρχει. Και επειδή είναι πολλοί που απορούν για τον τρόπο που πρόκειται η κυβέρνηση Σαμαρά να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ο τρόπος θα είναι ο προφανής. Ανασχηματισμός.

Όχι όμως ένας τυχαίος ανασχηματισμός. Αλλά ένας ανασχηματισμός σχεδιασμένος, δουλεμένος, ρετουσαρισμένος, πιο ακροδεξιός από ποτέ. Με την παρουσία στελεχών, που το photoshop δεν θα μπορεί να σβήσει ούτε τις ρυτίδες. Όχι του προσώπου. Αλλά του φασιστικού προσωπείου που πλέον έχουν ξεθάψει για τα καλά και ετοιμάζονται να φορέσουν απροκάλυπτα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά θα κάνει ένα τέτοιο μπότοξ, που θα κάνει Βαρδινογιάννη και Αγγελοπούλου να σκάσουν από τη ζήλια τους. Αφού έχει ήδη καλλιεργήσει στην κοινωνία τους σπόρους του φασισμού, φρέσκους-φρέσκους κατευθείαν από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας, θα προσθέσει στο προσωπείο της ότι πιο τρομακτικό και αποτρόπαιο καταφέρει να βρει μπροστά της.

Τότε είναι που θα παρατήσει και τις τεχνολογίες και τα άλλα κόλπα, αφού πλέον δεν θα επιχειρήσει να κρύψει τίποτα. Η περήφανη Δεξιά είναι εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s