Καταγγέλλει την επέμβαση στο Μάλι το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας

Από τη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας στις 15 Δεκέμβρη με θέμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Ανακοίνωσε εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας για την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι. Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι από την ανακοίνωση του κόμματος:

«Απαιτούμε την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και ζητούμε, με βάση το σεβασμό στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία του Μάλι, να αφεθεί ο λαός, η εργατική τάξη και οι αγρότες να βρουν μια ευνοϊκή λύση υπέρ των συμφερόντων τους, εκτός ιμπεριαλιστικών πλαισίων. Η Αφρική και το Μάλι έχουν μέλλον μόνο εκτός του καπιταλισμού, οικοδομώντας μια σχεδιασμένη οικονομία με κατεύθυνση την ικανοποίηση των αναγκών του λαού τους, και που στηρίζεται σε μια λαϊκή εξουσία που θα διώξει οριστικά από τη γη τους τις πολυεθνικές. Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον όλης της Ανθρωπότητας.
Αυτή είναι η μόνη λύση. Καταγγέλλουμε την πολιτική ευθύνη όλων αυτών των πολιτικών δυνάμεων που εντάσσονται στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που, δήθεν κρατώντας ίσες αποστάσεις μεταξύ θύματος και θύτη, εξακολουθούν να μην καταδικάζουν την εγκληματική δράση της οποίας ηγείται ο Ολάντ. Χωρίς αμφιβολία, ο χαρακτηρισμός της εκλογικής του νίκης στις 6 Μαΐου ως «νίκης που ανοίγει νέες ελπίδες στη Γαλλία και την Ευρώπη», δείχνει την πίστη του ΚΕΑ και των μελών του στη φιλοπόλεμη πολιτική της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

πηγή: 902.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s