Χρυσή Αυγή κατά απεργίας ΜΜΜ: Οι εργατοπατέρες να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο

Χρυσή Αυγή κατά απεργίας ΜΜΜ: Οι εργατοπατέρες να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο

Άλλο ναζί και άλλο απεργοί… 

“Εργατοπατέρες”  και “παράνομα διορισμένοι” οι απεργοί στο Μετρό για το φιλοναζιστικό μόρφωμα

 

Η συστημική προσαρμογή της Χρυσής Αυγής γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μπορεί σε θέματα μετανάστευσης και αντιαριστερής χολής να ξεσαλώνει αλλά σε ζητήματα αγωνιστικών διεκδικήσεων στοιχίζεται ανοιχτά πλέον πίσω από την κυβέρνηση και στηρίζει τις επιλογές του Μνημονίου. Μένει να δούμε αν ο Σκάι και το Μέγκα θα την εντάξουν σύντομα στο στρατόπεδο των «φιλοευρωπαΪκών δυνάμεων» όπως έκαναν με το ΛΑΟΣ.

Σε ανακοίνωση για την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης και το ενιαίο –προς τα κάτω- μισθολόγιο  και χαρακτηρίζει «Μόνη άμεση λύση για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εκτόνωση της έντασης η ένταξη βουλευτών, υπουργών, εργατοπατέρων…και golden boys στο ενιαίο μισθολόγιο. Για το σημερινό αδιέξοδο ευθύνονται οι πολιτικάντηδες του άθλιου κομματικού κράτους, που διόριζαν για δεκαετίες στο δημόσιο, αναξιοκρατικά και παράνομα».

Πέρα από την ανέξοδη επικοινωνιακή γαρνιτούρα περί γκόλντεν μπόις και βουλευτών το φιλοναζιστικό μόρφωμα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις υπόλοιπες δυνάμεις του μνημονιακού στρατοπέδου παίζοντας ανοιχτά το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού ανακαλύπτοντας τώρα τους αναξιοκρατικούς και παράνομους διορισμούς στο δημόσιο (προφανώς μπηχτή για τους εργαζομένους στο Μετρό) και μιλώντας για εργατοπατέρες που πρέπει να δεχτούν την άμεση ένταξη τους.

Στόχος στην παρουσα φάση δεν είναι φυσικά «τα προνόμια» των βολεμένων εργαζομένων (που οι περισσότεροι έχουν μεικτές αποδοχές εξαιρετικά χαμηλές) και όσοι διορίστηκαν με κομματικά κριτήρια (που αναμφίβολα υπάρχουν και τέτοιοι) αλλά οι αγωνιστικές διεκδικήσεις.

 

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημική δύναμη. Αποτελεί σύμπτωμα της κρίσης του συστήματος αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τμήμα του και ακονισμένο όπλο του.

πηγή: Mao.gr

Advertisements

2 thoughts on “Χρυσή Αυγή κατά απεργίας ΜΜΜ: Οι εργατοπατέρες να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s