Πρώτο βραβείο στη φωτογραφία οδηγού που πετάει στον αέρα μετανάστη στην Κόρινθο με το αυτοκίνητό του!

Πανευτυχής πρέπει να δηλώνει ο Μαροκινός Μοσταφά Ελ Μουζνταχίρ, που εβρισκόμενος στην Κόρινθο, «φιλοξενούμενος» των ελληνικών αρχών, που κατ’ επιταγήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν του επιτρέπουν να φύγει από τη χώρα μας και αναγκάζεται, μαζι με άλλους μετανάστες, να βιώνει το μεγαλύτερο ρατσιστικό κύμα στην Ευρώπη.

Ο εν λόγω Μαροκινός είχε την τύχη να βραβευτεί για τη φωτογραφία στην οποία πόζαρε, έστω κι εν αγνοία του.

Ο Μοστάφα, είναι ο άνθρωπος που στην παραπάνω φωτογραφία, πετάγεται στον αέρα, όταν αυτοκίνητο πέφτει πάνω του, την ώρα που οι φίλοι του απομακρύνονται έντρομοι.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης, εκτός της επίσκεψης που του εξασφάλισε σε νοσοκομείο, ήταν η συγκεκριμένη φωτογραφία, που με τη σειρά της εξασφάλισε στο φωτογράφο Αλεσάντρο Πένζο το βραβείο φωτογραφίας Τέρι Ο’Νιλ. Ο οποίος, όπως υποστηρίζει, επισκέφθηκε τον μετανάστη στο νοσοκομείο αργότερα…

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, μαζί με μια σειρά φωτογραφιών μιας ομάδας Αφγανών ηλικίας από 14 έως 18, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη χώρα μας, για κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε..

Θα πρέπει σαν πολίτες αυτής της χώρας να είμαστε περίφανοι, καθώς πλέον δεν προσφέρουμε μόνο αξιοθέατα για φωτογράφιση, αλλά και το λεγόμενο… real thing!

Και εις ανώτερα… Την επόμενη φορά, ας ευχηθούμε, το βίντεο ενός μαχαιρώματος μετανάστη, να εξασφαλίσει βραβείο σκηνοθεσίας!Υ.Γ.: Δεν βρέχει… μας φτύνουν!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s