Τι κάνουν τρεις Έλληνες αξιωματικοί στο Μαλί; Τι εκπαίδευση κάνουν στην επιχείρηση των Γάλλων;

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της ΕΕ αποφάσισαν σήμερα την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στο Μαλί. Στόχος, η επικράτηση έναντι των ανταρτών που δρουν στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί θα συμμετάσχουν τρεις αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει στην EU Training Mission Mali (Αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων, της ΕΕ στο Μάλι) τρεις αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων των Αφρικανικών χωρών, που θα συμμετάσχουν στην αποστολή».

Σύμφωνα με την απόφαση των Βρυξελλών, η οποία στηρίζει τη θέση της Γαλλίας, στόχος  της αποστολής θα είναι η εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων της αφρικανικής χώρας(πρώην γαλλικής αποικίας ως Γαλλικό Σουδάν), ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τους ισλαμιστές αντάρτες που κυριαρχούν στο βόρειο τμήμα του Μαλί.

Η αποστολή θα αποτελείται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από 250 στρατιωτικούς εκπαιδευτές και 200 στρατιώτες με αποστολή να τους προστατεύουν και αναμένεται σε πρώτη φάση να έχει 15μηνη διάρκεια.

Σημειώνεται πως η έκταση της (σημαντικής) γερμανικής συμμετοχής στην αποστολή θα διευκρινιστεί σε συνεννόηση με τη γερμανική κυβέρνηση, όπως επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών στο Μάλι200px-kke_sima.png

Καταγγελία για την αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών στο Μάλι κάνει το ΚΚΕ «τη στιγμή» που, όπως λέει «με προεξάρχουσα τη Γαλλία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση για τον φυσικό – ορυκτό πλούτο και τα αποθέματα ουρανίου της χώρας».

«Ανεξάρτητα από τα προσχήματα η αποστολή των Ελλήνων αξιωματικών αποτελεί πολιτική στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στη Γαλλία.» σημειώνει το ΚΚΕ και καταδικάζει την  κλιμακούμενη στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι, με ή χωρίς την σφραγίδα του ΟΗΕ και απορρίπτει τις ιμπεριαλιστικές προφάσεις για τη νομιμοποίησή της. Κανένας Έλληνας αξιωματικός ή φαντάρος δεν έχει δουλειά στο Μάλι και οπουδήποτε αλλού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s