ΣΥΡΙΖΑ-MEGA, το πρώτο αίμα: Η καταγγελία για παραβίαση της δεοντολογίας ζωντάνεψε το ΕΣΡ!

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, έπειτα από τη στάση του καναλιού να μην διαβάσει ανακοίνωση του κόμματος.

Με επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το MEGA για «εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης». Και αυτό διότι η διεύθυνση του σταθμού αρνήθηκε να διαβάσει στον αέρα ανακοίνωση του κόμματος κατά του σταθμού, όπως επίσης και να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκπροσώπου του κόμματος.

Διαβάστε την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΕΣΡ αναλυτικά

«Προς:
Τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
κ. Ι. Λασκαρίδη

Δευτέρα, 7/1/2012

Κύριε Πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ. για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ .

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό. Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας.

Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης .

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Πάνος Σκουρλέτης»

Κατόπιν τούτου, το ΕΣΡ αντέδρασε, καλώντας το… MEGAλο κανάλι για εξηγήσεις, εντός δύο ημερών.

Επιστολή ΕΣΡ στο MEGA μετά την καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ
Επιστολή στο MEGA απέστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη. Στην επιστολή (που επισυνάπτεται σε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ) το ΕΣΡ ζητά την παροχή εξηγήσεων από τον τηλεοπτικό σταθμό εντός δύο ημερών.

«Άμεση ήταν η αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, που καλείται εντός δυο ημερών να δώσει εξηγήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η επιστολή που επισυνάπτει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s