Πορτογαλία: Στο Συνταγματικό Δικαστήριο ο προϋπολογισμός του 2013- Τι γίνεται όταν δεν «μπουκώνεις» με 100 εκατ. τους δικαστές;

Πορτογαλία: Στο Συνταγματικό Δικαστήριο ο προϋπολογισμός του 2013

Ο προϋπολογισμός της Πορτογαλιας για το 2013, τον οποίο χαρακτηρίζουν αυστηρά μέτρα λιτότητας, θα εξεταστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, δήλωσε σήμερα ο πορτογάλος πρόεδρος Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, τονίζοντας πως υπάρχουν αμφιβολίες για το «κατά πόσο είναι δίκαιη η κατανομή των θυσιών».

«Με δική μου πρωτοβουλία, κλήθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο για να αποφανθεί κατά πόσο ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013 συμφωνεί με το πορτογαλικό σύνταγμα», τόνισε ο Καβάκο Σίλβα στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά», υπογράμμισε. «Η εκτέλεση του προϋπολογισμού μεταφράζεται σε μείωση των εσόδων των πολιτών, σε μεγάλη αύξηση των φόρων και σε περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων. Όλος ο κόσμος θα πληγεί, αλλά ορισμένοι περισσότερο και αυτό δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο υπάρχει δικαιοσύνη στην κανομή των θυσιών», επισήμανε ο πορτογαλος πρόεδρος.

πηγή: Ημερησία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s