Το… σκοτεινό μας παράδειγμα: «Τα παιδιά θα ζήσουν και με κρύες τροφές» λένε οι Γερμανοί σε 800.000 νοικοκυριά

Πίσω από τα εκτυφλωτικά φώτα των χριστουγεννιάτικων αγορών, όλο και περισσότερες οικογένειες στη Γερμανία βυθίζονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2012 σε 800.000 νοικοκυριά κόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή αερίου λόγω αδυναμίας έγκαιρης πληρωμής των λογαριασμών. Σχεδόν τριπλασιασμός σε σύγκριση με το 2011, οπότε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 312.000 νοικοκυριά είχαν πληγεί από τη διακοπή παροχής ενέργειας.

Τα διαρκώς αυξανόμενα τιμολόγια έχουν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άποροι και χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι να μην είναι σε θέση να πληρώνουν τους μηνιαίους λογαριασμούς. Σύμφωνα με καταγγελίες σε σχετική επερώτηση στην Ομοσπονδιακή Βουλή οι διακοπές ρεύματος έχουν ήδη οδηγήσει σε πολλούς θανάτους λόγω αναθυμιάσεων από πρόχειρες γεννήτριες σε σπίτια, όπου έχει διακοπεί το ρεύμα.

Τα ενεργειακά μονοπώλια «νίπτουν τας χείρας τους». Οι νόμοι, που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους και που εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους, τους δίνουν το δικαίωμα να διακόπτουν την παροχή ενέργειας σε νοικοκυριά με χρέη άνω των 100 ευρώ προς τις εταιρείες 4 εβδομάδες μετά από σχετική προειδοποίηση.

Και η ταξική δικαιοσύνη καλύπτει την απάνθρωπη αυτή πολιτική. Με δικαστική απόφαση κρατιδιακού δικαστηρίου απορρίφτηκε αίτηση άπορου πολύτεκνου με τρία ανήλικα παιδιά για την κάλυψη των δαπανών ενέργειας από την Πρόνοια με το δικαιολογητικό ότι «τουλάχιστον για μια μεταβατική περίοδο τα παιδιά θα μπορούσαν κάλλιστα να τραφούν με κρύες τροφές».

πηγή: 902.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s