498 τροχαία με 13 νεκρούς άφησε ο Δεκέμβριος του 2012

Συνολικά 498 τροχαία, με 621 παθόντες, σημειώθηκαν το Δεκέμβριο στην Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, σε 22 σοβαρά ατυχήματα 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και σε 463 ατυχήματα, 583 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 28.820 παραβάσεις από τις οποίες 156 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν 767 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 91 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.461 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 579 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 613 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 571 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 593 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.

πηγή: Ναυτεμπορική

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s