Στο μηδέν δεν σε φέρνουν ποτέ οι αριθμοί σου. Αλλά οι πράξεις σου

Νικήσαμε και πάλι; Νικάμε; Περιμένουμε για να νικήσουμε; Τι στα αλήθεια συμβαίνει και τι ώρα θα βγούμε στην Ομόνοια για πανηγυρισμούς;

Από το βράδυ της Δευτέρας ένα σωρό διλήμματα μας βασανίζουν, και μας φτάνουν τα δικά μας, τα καθημερινά… Όπως του Μπαμπη που πλέον μπορεί ο άνθρωπος να μετρήσει πόσα χρόνια του απομένουν για τη σύνταξη από το SSκai, ή του Γιάννη που με τα δόντια του έχει για τα καλά δαγκώσει την Ευρώπη και δεν την αφήνει, εκτός εαν του κόψει το κεφάλι.

Δεν μας φτάνει καν το δράμα του Αντώνη, που σίγουρα είναι ότι καλύτερο είδα το 2012, με εξαίρεση ίσως το «Αν» του Παπακαλιάτη, που επιφυλάσσομαι…

Πρέπει να βρούμε την αλήθεια μέσα στο αντάρτικο του Ψυχάρη και του Μπόμπολα:

«Εδώ και καιρό, εμφανώς πια, παίζεται από την πλευρά των εταίρων και των δανειστών μας πρωτοφανές παιγνίδι σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. (…) Η Ελλάδα καλείται κάθε τόσο να υιοθετήσει σκληρά προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης και ταυτόχρονα να αποδεχθεί ολοένα και επαχθέστερους όρους διεθνούς εποπτείας. (…) Από εδώ και πέρα και στο βαθμό που οι εταίροι δεν ανταποκριθούν, η Ελλάδα αποκτά το ηθικό δικαίωμα να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντά της με κάθε μέσο. (…) Το δυστύχημα είναι ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που ακόμη κι αυτή την ώρα, ως άλλοι κουκουλοφόροι, δίνουν γη και ύδωρ στους αφερέγγυους εταίρους και δανειστές μας.»

Μέσα από σημαίες με το πουλί της Χούντας και άλλα νούμερα που ανεβάζουν οι χρυσαυγίτες με τους εχθρούς τους, αστυνομικούς:

Μέσα από τον γερμανικό τύπο που λίγο κράζει, λίγο χειροκροτεί:

«Η Ελλάδα σώθηκε και πάλι», γράφει η οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» στην οποία ο γερμανός ακαδημαϊκός Γκούναρ Μπεκ αναφέρει ότι η Γερμανία «δέθηκε με ένα πτώμα» εννοώντας την Ελλάδα και προσθέτει πως θα ήταν καλύτερο να απελευθερωθεί παρά τα οφέλη που το κοινό νόμισμα προσφέρει στους γερμανούς εξαγωγείς. Άλλες εφημερίδες γράφουν πως η ειδική μεταχείριση που επιφυλάχθηκε για την Ελλάδα αδικεί χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, οι οποίες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες για να βάλουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά τους. Η Bild γράφει πως 25 ευρωσκεπτικιστές βουλευτές από το συνασπισμό της Μέρκελ θα ψηφίσουν κατά του πακέτου για την Ελλάδα. Mε τίτλο «Ιστορία χωρίς τέλος» η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας είναι καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης.

Μέσα από τον αμερικανο-βρετανικό τύπο  που είναι στο πλευρό της χώρας, αλλά βγάζει στη φόρα και «ψεύτικες δηλώσεις«του  πρωθυπουργού…

«Η πολυαναμενόμενη συμφωνία του Eurogroup δίνει στην Ελλάδα, ένα χοντρικό πλάνο για τη μείωση του τεράστιου χρέους της, αλλά το πλάνο κινδυνεύει να εκτροχιαστεί αν η οικονομία της χώρας δεν βγει από την ύφεση μέσα σε δυο χρόνια», γράφει η Wall Street Journal.
 
Την αποτελεσματικότητα των μέτρων που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, αμφισβητούν σε σημερινό τους άρθρο και οι Financial Times, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κόστος για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και ότι όλα όσα αποφασίστηκαν δεν είναι παρά μια μηχανική υποστήριξη για τον Έλληνα ασθενή και τίποτα περισσότερο.

…αλλά και τους ιερείς της σημερινής οικονομικο-κοινωνικής κανονικότητας, τους οίκους αξιολόγησης να μη βλέπουν «καθαρή εικόνα»:

Η ανακοίνωση της συμφωνίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα αμβλύνουν την άμεση απειλή για χρεοκοπία της χώρας ή έξοδό της από την ευρωζώνη, υποστηρίζει ο οίκος Fitch Ratings, σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένει το ερώτημα της αποτελεσματικής εφαρμογή.

Από την πλευρά της, η JP Morgan αναφέρει ότι η συμφωνία δίνει συνέχεια στο «ελληνικό σόου», αλλά βραχυπρόθεσμα δεν δίνει τέλος στο δημοσιονομικό βάρος της χώρας και θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τον επίσημο τομέα στο μέλλον.
 
Ως προσωρινή λύση για την Ελλάδα, καθώς το σχέδιο δεν περιλαμβάνει τη διαγραφή χρέους, αλλά αφήνει ανοικτή την πόρτα για περαιτέρω αλλαγές στην πορεία, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις η Societe Generale. O οίκος θεωρεί τη λύση ως ικανή να κρατήσει μέχρι τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013 όμως, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να γίνουν και άλλα για να καταστούν τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας βιώσιμα.

Μέσα από Σουλεημάνηδες και Αϊσέδες, από τηλεοπτικές σειρές που παρακαλάνε για τη δόση, και οικογενειακές ιστορίες που δείχνουν «το δράμα του σύγχρονου έλληνα«. Μέσα από 47 εκπομπές μαγειρικής, και όχι μόνο ελληνικές, αλλά και με ένα καυτό Master Chef που έρχεται!

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, και άλλα τόσα που ξεχνάει κανείς, ή δεν γίνεται να αναλύσει, πρέπει να βρούμε την αλήθεια. Και πάλι, δεν τελειώνει εδώ…

Γιατί αυτό το σκηνικό είναι που θα καλύψει αύριο το μεγάλο σφυρί του πλειστηριασμού. Ναι, το Μεγάλο Σφυρί. Κάποτε ήταν η μπότα, αλλά κι αυτή αποδείχτηκε δυσλειτουργική. Όπως και η στρατιωτική ενδυμασία. Μπορεί να άνοιγε όλες τις πόρτες και να ανάγκαζε αυτόματα σε προσκυνήματα, σαν την κουστουμιά όμως δεν είναι!

Γιατί στο κοστούμι προσκυνά σήμερα ο καθείς, και δεν απειλείται με περίστροφο. Δεν είναι αυτό που έχουν σήμερα στραμένο στα κεφάλια μας.

Σήμερα μας σημαδεύουν κάμερες και τηλεοράσεις, κι εμείς εδώ μάθαμε τόσο καλά να αγαπάμε τις κάμερες και τις τηλεοράσεις

Έτσι, θα μαζευόμαστε και θα βλέπουμε ειδήσεις, και θα παρακολουθούμε την αποκαθήλωση ολόκληρης της χώρας, και φράχτες, και μάντρες, και εργοτάξια να ξεφυτρώνουν για ένα κομμάτι ψωμί, και θα παρακολουθούμε να κοροϊδεύουν και να χλευάζουν, και σιγά σιγά θα κοροϊδεύουμε και θα χλευάζουμε κι εμείς κάθε άποψη που θα μιλάει για άστεγους, άνεργους, ανθρώπους στο σκοτάδι ή χωρίς νερό, παιδιά υποσιτισμένα, νοσοκομεία διαλυμένα, ανθρώπους στη επαιτία. Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ξεπαστρεύουμε κάθε λαϊκισμό που θα μιλάει για περιβαλλοντικές καταστροφές από τα προωθούμενα σχέδια.

Θα βλέπουμε τις επιστημονικές μελέτες και τα σύγχρονα παραδείγματα που μιλούν για τους τεράστιους κινδύνους εξόρυξης πετρελαίου, να γίνονται, «αγωνία για τις φάλενες«, που σιγά μην ασχοληθούμε μαζί τους. Την αντίδραση ολόκληρων χωριών και πόλεων κατά της εξόρυξης του χρυσού και της καταστροφής δασών, να εξαφανίζεται από τον χάρτη, σαν να μη συνέβη ποτέ. Και δεν θα ασχολούμαστε με όλα αυτά, δεν είναι του παρόντος…

Θα μάθουμε να κλείνουμε το στόμα σε κάθε Κερατέα, Σκουριες και Φυλή, σε κάθε Ελληνικό. Θα μάθουμε να λέμε στους δίπλα να σιωπούν, αλλιώς θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα αποτυχίας στόχων…

Όλο κι όλα. Ή θα μας κόψουν κι άλλο μισθούς και συντάξεις, θα ανεβάσουν τους φόρους και θα φορολογήσουν και το οξυγώνο μας, ή θα πουληθεί κάποιο Ελληνικό, και θα ανοίξει ΧΥΤΑ σε κάποια Κερατέα.

Θα τα παρακολουθούμε όλα αυτά, όταν δεν είμαστε στη μία δουλειά, ή την άλλη. Τις δουλειές που θα φέρει η ανάπτυξη του πετρελαίου και της εξόρυξης, τα φορτηγά, τα πλαστικά, τα λιμάνια. Θα έχουμε δουλειές, και θα έχουμε στο τέλος του μήνα 500 ευρώ, και ευτυχώς θα μπορούμε να πληρώσουμε για να έχουμε Ιντερνετ, και να μαθαίνουμε πόσο καταστρέφουμε τις ίδιες μας τις ζωές, αλλά και τις ζωές όσων ακολουθήσουν εμάς…

Και μετά, όταν θα πέφτουμε για ύπνο, θα έχουμε όσο ελεύθερο χρόνο θέλουμε για να ονειρευτούμε πόσο διαφοερετικά θα τα κάναμε ΕΑΝ μπορούσαμε.

Αυτό το κείμενο δεν έχει μέσα καμία αλήθεια. Ούτε μία. Και δεν έχει αλήθεια, γιατί αλήθεια είναι ότι αποδέχεσαι για αλήθεια. Και το καλό με αυτήν, είναι ότι μπορεί για καιρό μια αλήθεια να κορδώνεται και να περνιέται για μοναδική, μα υπάρχει πάντα χρόνος για να καταπέσει και να φανεί η γύμνια της.

Αυτό είναι αυτό το κείμενο. Χρόνος. Και έχει πάψει από καιρό να σημαίνει χρήμα. ΧΡΕΟΣ σημαίνει.

Είναι όμως ένα χρέος που δεν ξεπληρώνεται με χρήματα. Δεν έχουν καμία αξία αυτά πλέον.

Αυτό το χρέος ξεπληρώνεται με πράξεις. Με μάτια ανοικτά, με χέρια γερά πιασμένα, ο ένας με τον άλλο, κι αυτός με τον διπλανό του. Κι ο διπλανός με το παραδίπλα.
Κι αλληλεγγύη. Και αγώνα.

Και επειδή η αλληλεγγύη σήμερα, είναι ένα κορίτσι που είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει στους δρόμους, ας μην σου σφίξει τις γροθιές η αλληλεγγύη.

Ας είναι το μέλλον σου το μαύρο που θα το κάνει. Και ο αγώνας που χρειάζεσαι για να σωθείς. Και να ξέρεις, δεν υπάρχει τίποτα που μαγικά θα σε προστατέψει από αυτό. Μόνο εσύ,τη στιγμή που θα πεις εμείς.

Κλείνω με αυτό: Στίχοιμα-Βία (Μηχανές)

Ημερολόγιο μηχανών, ημέρα 324:
 
Στη δίπλα πτέρυγα τα βράδια ακούγονται γέλια. Κοροϊδεύουν το μαθηματικό, όπως τον λένε. Είναι ένας που γράφει συνεχώς αριθμούς στον τοίχο. Σαν μια τεράστια εξίσωση. Που για να λυθεί θέλει μέρες. Μήνες. Χρόνια.

Τον κοροϊδεύουν και του λένε πως οι πράξεις του είναι λάθος. Και αυτός συνεχίζει. Και τον χλευάζουν. Κι αυτός συνεχίζει.

Όμως εχθές το βράδυ τα γέλια σταμάτησαν. Ο μαθηματικός γράφει στο αποτέλεσμα τον αριθμό ΜΗΔΕΝ. Και τον υπογραμμίζει.

Γυρίζει λοιπόν και τους λέει. Είχατε δίκιο, οι πράξεις μου ήταν λάθος. Αλλά οι αριθμοί που χρησιμοποιούσα, καθώς και το αποτέλεσμα, ήταν σωστό.

Γιατί στο μηδέν δε σε φέρνουν ποτέ οι αριθμοί σου. ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ 

Αλλουμηνάκος

με πληροφορίες από tvxs.gr, iefimerida, enikos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s