1.000 τρακτέρ περιέλουσαν με γάλα τις Βρυξέλλες (φώτο και βίντεο)

Εκατοντάδες γαλακτοπαραγωγοί από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Δανία και την Ισπανία κατέφθασαν με τα τρακτέρ τους έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, για να διαμαρτυρηθούν για τις ιδιαίτερα χαμηλές, όπως υποστηρίζουν, τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι γαλακτοπαραγωγοί – κυρίως νεαρής ηλικίας – ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γάλακτος στο πλαίσιο της δράσης «1000 τρακτέρ στις Βρυξέλλες», όπου θα προέβησαν σε σειρά συμβολικών διαδηλώσεων.

 

Η διαμαρτυρία ονομάστηκε συμβολικά «1000 τρακτέρ στις Βρυξέλλες», και οι γαλακτοπαραγωγοί περιέλουσαν άνδρες της βελγικής αστυνομίας με γάλα, ενώ έχουν ανάψει φωτιές, δημιουργώντας μεταξύ άλλων κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Οι γαλακτοπαραγωγοί θέτουν ως βασικό αίτημα της κινητοποίησης τη λήψη νομοθετικής μέριμνας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ρύθμιση της αγοράς των γαλακτοκομικών και για τιμές οι οποίες θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαλακτοκομικών κάνει λόγο για «αποχώρηση» χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων από τον κλάδο από το 2009, μια τάση η οποία αναμένεται να ενταθεί «εάν δεν αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική για τα γαλακτοκομικά προϊόντα».

«Σήμερα έφθασαν μέλη μας από πολλές ομοσπονδίες που υπάρχουν στο Βέλγιο καθώς και Γερμανοί, Ολλανδοί, Πολωνοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Δανοί» δήλωσε Βέλγος αγρότης, μέλος του Συμβουλίου Γάλακτος.

Ανάμεσα στα συνθήματα των παραγωγών ήταν: «Οι αγρότες χρειάζονται μια δίκαιη τιμή, 40 σεντ» «Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς τους αγρότες», «Πού είναι η δικαιοσύνη;», «Οι πολιτικές της Ευρώπης μας δηλητηριάζουν», «Ποιοτικό γάλα σε σωστή τιμή», «Η φιλελεύθερη πολιτική μας σκοτώνει».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας υπό την Κυπριακή Προεδρία, κατά το οποίο θα συνεχιστεί η συζήτηση για την μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

με πληροφορίες από fmvoice.gr και sigmalive.com και φωτογραφίες από World Riots 24/7 και denverpost.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s