Πακέτο με το σκοτάδι ο Μεσαίωνας: Αυξάνουν 10-20% τα τιμολόγια της ΔΕΗ και κόβουν το ρεύμα από 30.000 νοικοκυριά το μήνα

Ο Μεσαίωνας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το σκοτάδι, και επειδή οι δανειστές μας πρέπει πάση θυσία να πάρουν όποιδήποτε βασικό αγαθό έχει μείνει στο Κράτος, η τρικομματική κυβέρνηση καταδικάζει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι, την εξαθλίωση και την ντροπή , στην καλύτερη περίπτωση. Και λέμε στην καλύτερη περίπτωση, γιατί πως να περιγράψει κανείς τις περιπτώσεις συνταξιούχων, ή ακόμα χειρότερα ανθρώπων που έχουν μηχανική υποστήριξη ή άλλα προβλήματα υγείας; Όχι απλά θα εξαφανίσουν από το χάρτη την έννοια του κοινωνικού κράτους, αλλά πασχίζουν να το κάνουν από αντικοινωνικό έως και δολοφονικό!!

ΔΕΗ: Ετοιμάζει αυξήσεις 10%-20% στο ρεύμα

Προτάσεις για αυξήσεις έως και 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από το 2013, δέχεται η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι αυξήσεις που προτείνονται, αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 20% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ η τελική επιβάρυνση στην τσέπη του καταναλωτή, θα κινηθεί στο 10%, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταργήσει τις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για όλες τις κατηγορίες, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες των καταναλωτών, μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Έτσι μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 τα τιμολόγια χαμηλής τάσης θα πρέπει να αντανακλούν πλήρως το κόστος παραγωγής του ρεύματος, γεγονός που θα επιφέρει και νέες αυξήσεις!

ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά

Χωρίς ρεύμα μένουν 30.000 νοικοκυριά κάθε μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στο κοινοβούλιο, κάθε μήνα πραγματοποιούνται δεκάδες χιλιάδες αποκοπές ρεύματος, λόγω οφειλών για τους λογαριασμούς, ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου, οι αποκοπές πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 «λόγω χρέους».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔΕΗ, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Προβλήματα παρατηρούνται «ως προς τα θέματα εξόφλησης λογαριασμών και διακοπών ρεύματος λόγω χρέους, προέρχονται από τη μειονότητα πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πελατών, ζητώντας κατ’ επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς, τους οποίους όμως κατά κανόνα δεν τηρούν».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΕ Ασημάκη Παπαγεωργίου, «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011».

Ο νέος Κώδικας θα περιλαμβάνει ειδική μνεία για τους οικονομικά ασθενέστερους οικιακούς πελάτες, για υπερήλικες, για πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.

Η τελική επεξεργασία από τη ΡΑΕ και η προώθηση στο υπουργείο προς έγκριση και έκδοση του νέου Κώδικα, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

με πληροφορίες από ipografi και fmvoice.gr

Advertisements

One thought on “Πακέτο με το σκοτάδι ο Μεσαίωνας: Αυξάνουν 10-20% τα τιμολόγια της ΔΕΗ και κόβουν το ρεύμα από 30.000 νοικοκυριά το μήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s