Εισαγγελεία Πρωτοδικών για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Μετά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε παγκοσμίως η δίκη Βαξεβάνη, αλλά και τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Χυτήριο για την παράσταση του Corpus Christi, η Εισαγγελεία Πρωτοδικών πήρε σήμερα δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις, για να αποκαταστήσει επιτέλους το πρόσωπο της χώρας μας στο εξωτερικό.

Όλος ο πλανήτης έπεσε από τα σύννεφα στο άκουσμα της απόφασης για αθώωση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που κάνοντας τη δουλειά του, δημοσίευσε μία λίστα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, η οποία ενώ είχε παραδοθεί στο υπουργεί Οικονομικών για να ελεχθεί για φοροδιαφυγή των όσων περιείχε, αυτή… διέφευγε του ελέγχου για καιρό!

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, θεσμικά ήρθαν σε συμφωνία, εξωδικαστικά, με τους μεγαλοκαταθέτες, κι έτσι μάζεψαν φόρους και πρόστιμα. Εδώ στην Ελλάδα, το υπουργείο Οικονομικών έστειλε πάνω μόλις τις τελευταίες ημέρες πάνω από 15.000 επιστολές σε μεγαλοκαταθέτες, μάλλον φοβούμενο για την αποκάλυψη και αυτής της λίστας.

Η Εισαγγελεία Πρωτοδικών άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση, καθώς βλέπει παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Προφανώς η Εισαγγελεία δεν έβλεπε εδώ και καιρό παρανομία στο γεγονός πως η λίστα είχε εξαφανιστεί, λόγο του ότι ο πρώην, πλέον, υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την είχε πάρει κάτω από το τραπέζι, και εκεί την είχε αφήσει.

Και ενώ όλοι πανηγυρίζουν για την Δικαιοσύνη, που παραμένει ζωντανή και ας πατάνε τον υπουργό της στο λαιμό, η Εισαγγελεία Πρωτοδικών συνέχισε σήμερα τις διώξεις. Σειρά είχε σήμερα το θεατρικό έργο Corpus Christi, για το οποίο είχε κινητοποιηθεί σύσσωμη η κοινότητα της ορθοδοξίας (;)

Η δίωξη αφορά κατηγορίες για τα αδικήματα της καθύβρισης θρησκεύματος και κακόβουλης βλασφημίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται κατά των συντελεστών και των ηθοποιών της παράστασης, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις και επεισόδια από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη θρησκευτικών οργανώσεων.

Είπαμε, όταν η Δικαιοσύνη ενεργοποιείται, το κάνει για τα καλά, και δεν αφήνει κανένα περιθόριο για αμφισβήτηση.

Τελικά, δεν εξηγείται αλλιώς, βιώνουμε κάποιο υποχθόνιο και καταχθόνιο σχέδιο. Δεν μπορεί να μην έχει σχέση η φίμωση και η ηχηρή σιωπή που επιχειρείται να επιβληθεί, με τις διακοπές του ρεύμετος σε 30.000 σπίτια το μήνα, τον υπουργό Δικαιοσύνης που δηλώνει σαφέστατα πως εκβιάζεται και το φασισμό που απλώνεται όλο και περισσότερο, πρώτα στις ψυχές μας και μετά μέσα στην κοινωνία. Ο μόνος τρόπος να βάλουμε ένα φρένο σε αυτό το τρενάκι του τρόμου, είναι να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας και να μην περιμένουμε θαύματα.

Στα θαύματα πιστεύαμε τόσο καιρό, και ευχόμενοι σε αυτά, ξυπονήσαμε αγκαλιά με 3 μνημόνια, 2 γεράκια να μας τριγυρίζουν (ΔΝΤ-ΕΕ), και μία Χρυσή Αυγή. Ας αρχίσουμε να πιστεύουμε στην Αλήθεια, τον Άνθρωπο και την Κοινωνία. Μόνο έτσι μπορεί να έχουμε ελπίδα κάποια στιγμή ο εφιάλτης να τελειώσει…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s