Συναγερμός στο Παπαγεωργίου- Ακόμη έξι νεογνά φέρονται να προσβλήθηκαν από κλεψιέλα -Προκαταρκτική για το θάνατο των 4 νεογνών

Συναγερμός στο Παπαγεωργίου- Ακόμη έξι νεογνά φέρονται να προσβλήθηκαν από κλεψιέλα

Το μικρόβιο κλεψιέλα φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο από σηψαιμία τεσσάρων νεογνών στη ΜΕΘ νεογνών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο νοσοκομείο έχει σημάνει συναγερμός καθώς, όπως έγινε γνωστό, άλλα έξι νεογνά που νοσηλεύονται έχουν προσβληθεί από τον μικροοργανισμό. Στα νεογνά χορηγείται αντιβίωση, ως μέτρο προφύλαξης.  Τα παιδιά που πέθαναν, νοσηλεύονταν στην Νεογνολογική Κλινική, καθώς είχαν εξαιρετικά χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Συνολικά νοσηλεύονται 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα.

Ωστόσο οι αρμόδιοι φέρονται να έχουν αποφασίσει να μην κλείσουν την Κλινική.

Προκαταρκτική για το θάνατο των 4 νεογνών στο νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θάνατο τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα.
Σκοπός της έρευνας να διαπιστωθεί αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα νεογνά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα με τον θάνατό τους να αποδίδεται αρχικά σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από το πολυανθεκτικό μικρόβιο κλεμπσίελλα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, τα δύο από τα τέσσερα νεογνά κατέληξαν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και όχι από λοίμωξη, ενώ τα άλλα δύο είχαν προσβληθεί από κλεμπσιέλλα αλλά χωρίς αυτό να είναι η αιτία θανάτου.

πηγή: thestival.gr και το Κουτί της Πανδώρας

Advertisements

One thought on “Συναγερμός στο Παπαγεωργίου- Ακόμη έξι νεογνά φέρονται να προσβλήθηκαν από κλεψιέλα -Προκαταρκτική για το θάνατο των 4 νεογνών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s