Με ομαδικές παραιτήσεις απειλούν οι δήμαρχοι

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για το θέμα του προϋπολογισμού, για τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου περί διαθεσιμότητας των υπαλλήλων καθώς και της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, κάνει λόγο για τεράστια απόκλιση ύψους 1,738 δισ. ευρώ μεταξύ των οριζόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προβλέψεων του προϋπολογισμού για το 2013.

Παράλληλα, εκφράζει την πλήρη διαφωνία του στα σχέδια διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων και υποστηρίζει ότι η απαγόρευση προσλήψεων  μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες τις οδηγεί στη διάλυσή τους.

Όσον αφορά στο Παρατηρητήριο, σημειώνει ότι η κυβέρνηση «το δημιουργεί έχοντας ως προφανή στόχο την επιτροπεία των Δήμων, εξυπηρετώντας επικοινωνιακές και άλλες σκοπιμότητες και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης προβλημάτων των Δήμων». Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει εναντίον του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ πήγε στη συνέχεια στη Βουλή για να συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι Νεάπολης – Συκεών Σ. Δανιηλίδης, Βέροιας Χ. Ουσουτζόγλου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου επέμειναν στην παραίτηση όλων των δημάρχων της χώρας και των Δημοτικών Συμβουλίων, με απόφαση των Δ.Σ.

Υποστήριξαν ότι οι ομαδικές παραιτήσεις δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η ΚΕΔΕ θα συγκαλέσει άμεσα έκτακτο συνέδριο.

πηγή: Matrix24

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s