Είμαστε ΜΟΝΟΙ και τρέχουμε ΠΡΩΤΟΙ προς την αυτοκτονία!

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την πίεση χρόνου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν την ημερομηνία εδώ και καιρό. Επιπλέον, όταν έχουμε μια έκθεση της τρόικας με βάση την οποία μπορούμε να εισηγηθούμε να εγκρίνουμε την εκταμίευση, πρέπει να πάμε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Και δεν μπορείς να αφαιρέσεις το δικαίωμα της Μπούντεσταγκ να ελέγξει, να συζητήσει και μετά να αποφασίσει. Όλοι εμείς στο Eurogroup και στο ΔΝΤ θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά δεν επιτρέπουμε να μας θέσουν υπό πίεση».

Αυτοτελής η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από συνέντευξη, όπως δημοσιεύεται στην καθημερινή. Πλέον ο κύριος Σόιμπλε μας το κάνει λιανά! Δεν είναι δικό μου πρόβλημα κύριοι η πίεση χρόνου που έχετε! Δικό σας πρόβλημα είναι… Δεν θα μας πιέσετε εσείς, και δεν θα καταλύσουμε λόγω της πίεσης του χρόνου σας τον έλεγχο των κοινοβουλίων μας.

 

Αυτή είναι η αλήθεια φίλοι μου. Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα.

 

Η αλήθεια είναι πως μας βάζουν, και οι μέσα και οι έξω, σε εκβιαστικά διλλήματα που έρχονται και επανέρχονται! Ευρώ ή δραχμή, ζωή ή θάνατος, ευρωζώνη ή Μέση Ανατολή, μπλε ή πράσινο! Μία ζωή σε διλλήματα!

 

Ο Σόιμπλε μπορεί να είναι επαίσχυντος άνθρωπος και να μη βασίζει τη σκεψη του στον άνθρωπο, αλλά πάντα λέει αλήθειες. Και να μερικές ακόμη…

 

«Όταν κράτη έρχονται αντιμέτωπα με μεγάλες δυσκολίες, συνήθως πρόκειται για αποτυχία των ελίτ και, κανονικά, δεν πρόκειται για ευθύνη των «μικρών» ανθρώπων. Και η Ελλάδα έχει ένα πρόβλημα με τις ελίτ της, αυτό αληθεύει. Βεβαίως είναι ενοχλητικό όταν πολλοί πλούσιοι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους. Αλλά μην έχουμε ψευδαισθήσεις: δεν θα μπορέσεις να εξυγιάνεις την χώρα με τους φόρους μερικών ευκατάστατων. Για να ανακτήσεις την ανταγωνιστικότητά σου, είναι απαραίτητη μια επώδυνη και συνολική διαδικασία προσαρμογής, η οποία συμπεριλαμβάνει όλους τους τομείς. Και αυτό σημαίνει ότι επηρεάζεται η μεγάλη μάζα του πληθυσμού. Αυτό είναι οδυνηρό, αυτό είναι εν μέρει άδικο, αυτό σε μεμονωμένες περιπτώσεις σίγουρα είναι συνδεδεμένο με πόνο και οδύνη και αυτό απαιτεί τον σεβασμό μας και την συμπόνια μας, αλλά η διαδικασία είναι αναπόφευκτη».

Τι λέει; Σε ποιους τα λέει; Η ελίτ σας, λέει, έχει αποτύχει. Η ελίτ σας, τονίζει, σας κρεμάει από τα τσιγκέλια.

 

Σχετικώς με τον στόχο του ελληνικού χρέους στο 120% ως το 2020 και το πώς θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη αποτυχία:

 

«Κανένας δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν εύκολο. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κρίση προσαρμογής. Το επίπεδο χρέους δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Αλλά γι’ αυτό μπορείς να βρεις λύσεις. Σημαντική είναι πρώτα η βούληση των Ελλήνων να θέλουν πραγματικά να αλλάξουν κάτι στις δομές».

 

Συμπέρασμα Διάστασης: Ο δρόμος που βαδίζουμε, στην καλύτερη περίπτωση δεν βγάζει πουθενά. Στην χειρότερη, περπατάμε με κλειστά μάτια στη σανίδα που το άλλο άκρο της κρέμεται πάνω από τον γκρεμό! Ο στόχος τους είναι όλες αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές, για να μπορεί να γίνει η εκποίηση γης, ενέργειας και ανθρώπινου δυναμικού με τον πιο εύκολο, απλό και γρήγορο τρόπο.

 

Δάση στη Χαλκιδική σήμερα, ολόκληρες παραλίες θα κλείνουν αύριο. Γη ιδιωτών θα απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, για την ολοκλήρωση έργων. ΧΥΤΑ με το ζόρι σε 4 πόλεις με fast track Δικαιοσύνη.

 

Όλη η Ελλάδα, αν τα όσα ψηφίστηκαν ήδη προωθηθούν προς εφαρμογή, θα είναι μέσα σε ελάχιστους μήνες μια απέραντη Κερατέα. Η επανάσταση δεν θα ξεσπάσει από τους ιδεολόγους. Θα ξεσπάσει από τους ανθρώπους που θα προσπαθούν να διασώσουν την ζωή και την καθημερινότητα, την τροφή και το νερό, το ρεύμα και τη γη τους.

 

Τα ξέρουν καλά αυτά οι κυβερνόντες, γι’ αυτό και κάνουν σουλάτσες εδώ και μήνες για να καταλήξουν στα μέτρα που ήξεραν και οι πέτρες από την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης! Πολλά και από πολύ νωρίτερα. Γι’ αυτό και κάνουν επικοινωνιακό πογκρόμ στα κανάλια χρόνια τώρα, και επιχειρούν να γεμίσουν ένα λαό με ενοχές για να μην αντιδράσει.

Γι’ αυτό αντέδρασαν και στη συνέντευξη του Τσίπρα στους Γερμανούς, που ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει δεκτή καμιά από τις βρώμικες εφαρμογές του κατάπτυστου σχεδίου τους.

Και τέλος, γι’ αυτό και μόλις ακούστηκε από το βήμα της βουλής το μήνυμα του Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτούς, σείστηκε το σύμπαν. Το μόνο που τους είπε είναι πως τους εύχεται μόνο να δικαστούν για τα όσα κάνανε, για να μην έχουν άλλες τύχες. Αυτό που έλαβαν αυτοί όμως είναι εμφύλιος, και ξέρετε γιατί: Γιατί τη Δικαιοσύνη την έχουν ήδη αποκλείσει.

 

Ε λοιπόν, τρίτη επιλογή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Σε δίλλημα θα απαντήσετε κι εσείς, όπως κάνει ο λαός εδώ και χρόνια! Χρόνος υπάρχει, και μπορούμε, όπως 

Αλλουμηνάκος

Advertisements

One thought on “Είμαστε ΜΟΝΟΙ και τρέχουμε ΠΡΩΤΟΙ προς την αυτοκτονία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s