Λίστα «Λαγκάρντ» και για βρετανούς φοροδιαφεύγοντες!

Μια λίστα με περισσότερα από 4.000 ονόματα πελατών της τράπεζας HSBC στο Τζέρσεϊ έχουν στα χέρια τους οι βρετανικές αρχές της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, με διευθύνσεις και λεπτομέρειες των λογαριασμών.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ, η Βρετανική Υπηρεσία Εσόδων, HMRC (HM Revenue and Customs), εξετάζει λεπτομερώς τη λίστα, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ορισμένοι πελάτες χρησιμοποιούσαν offshore τραπεζικούς λογαριασμούς για να αποφύγουν την καταβολή φόρων.

Στη λίστα αναγράφονται τα ονόματα και οι πληροφορίες 4.388 ατόμων που έχουν ως βάση τους τη Βρετανία και κατέχουν 699 εκατ. λίρες σε τρεχούμενους λογαριασμούς.

Στελέχη της HSBC αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την έκθεση, αλλά εκπρόσωπος της τράπεζας είπε στην εφημερίδα ότι «Η HSBC έχει καθήκον απέναντι στους πελάτες της και δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ούτε καν να επιβεβαιώσει αν όντως τα αναγραφόμενα στη λίστα ονόματα είναι πελάτες της ή όχι. Συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για την έρευνα, όταν κάτι τέτοιο απαιτείται».

πηγή: fmvoice.gr

Advertisements

One thought on “Λίστα «Λαγκάρντ» και για βρετανούς φοροδιαφεύγοντες!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s