Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές!

Μέχρι και αυτή, η δυσκίνητη δικαιοσύνη, έκρινε ανήμερα της ψήφισης, αντισυνταγματικά τα μέτρα!

Δεν έφτανε η βροντερή απάντηση που έλαβαν οι κυβερνώντες με την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας στις περικοπές των συντάξεων, που έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σήμερα αποφάνθηκε και ο Άρειος Πάγος, επικαλούμενος τις διατάξεις του Συντάγματος, που επιφυλάσσει ειδική πρόβλεψη για τις αποδοχές των δικαστών και ισότητα με αυτές των βουλευτών, και καταδικάζει σε μή εφαρμογή τα μέτρα που ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί!

Η απόφαση αυτή ανοίγει ουσιαστικά τον ασκό του Αιόλου, αφού «καλεί» σε προσφυγές συνταξιούχους και ασφαλισμένους, οι οποίοι και αναμένεται να δικαιωθούν. Ανοίγει επίσης το δρόμο για τη μετέπειτα δικαίωσή τους από το μισθοδικείο που θα κληθεί στην πράξη να κρίνει τις προσφυγές που έχουν προαναγγείλει πώς θα κάνουν οι δικαστές.

Έτσι μετά την δικαστική αποδόμηση των περικοπών συντάξεων και όλου του ασφαλιστικού πακέτου (όποιος συνταξιούχος προσφύγει είναι περίπου δεδομένο ότι θα δικαιωθεί ) ουσιαστικά αποδομούνται δικαστικά , πριν καν ψηφιστούν, και τα μέτρα περικοπής στους μισθούς των δικαστών.

Παράλληλα η απόφαση αυτή είναι προφανές πώς ανοίγει το δρόμο και για άλλες  επαγγελματικών κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των «ειδικών μισθολογίων» που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους δικαστές, να κινηθούν κατά των περικοπών.

πηγή: fmvoice.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s