Η Ουγγαρία γυρίζει την πλάτη σε Ε.Ε.- ΔΝΤ

Στην Ουγγαρία, ο δεξιός πρωθυπουργός παραβλέπει την συμφωνία που είχε υπογράψει το προηγούμενο διάστημα ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της χώρας και αρνείται να ακολουθήσει την συνταγή λιτότας που επιτάσσουν Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Ουγγαρίας αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις από Ε.Ε. και ΔΝΤ προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

Αντίθετα, μάλιστα ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orbán, επέβαλε φόρο στις τράπεζες εγείροντας τα σχόλια της υπόλοιπης Ευρώπης.  «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική LIBERATION.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη, σοσιαλιστική, κυβέρνηση της χώρας, η οποία συνετρίβη στις εκλογές τον Μάιο, είχε υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ο Viktor Orbán δεν σταμάτησε εδώ. Ο πρωθυπουργός απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του ΔΝΤ γιατί προτίμησε να πάει στη Ν. Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.  «

«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν οι «TIMES της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν, προσθέτοντας ότι «η προκλητική στάση αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

πηγή: fmvoice.gr

Advertisements

2 thoughts on “Η Ουγγαρία γυρίζει την πλάτη σε Ε.Ε.- ΔΝΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s