Το fast track πέθανε!-Ζήτω το pretty much fast track because I SAY so!

Γράφει ο Αλλουμηνάκος

Τροπολογία για την ψήφιση μνημονιακών υποχρεώσεων κατατέθηκε εχτές στη βουλή, και περιλαμβάνει ακόμα μια ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία «δύναται να συντμηθεί κατόπιν απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων» η προθεσμία των 10 ημερών, κατά τις οποίες γίνεται διαβούλευση επί των νομοσχεδίων μέσω του δικτυακού τόπου http://www.opengov.gr.

Καταλαβαίνουμε όλοι, ότι πλέον δεν αρκούν οι  fast track διαδικασίες, αφού μέχρι τις 12 Νοέμβρη αυτοί έχουν σκοπό να ψηφίσουν… τον πατέρα τους και τη μάνα τους! (στην κυριολεξία, αφού ο κάθε υπουργός μας έχει ενημερώσει ουκ ολίγες φορές από τα τηλεοπτικά παράθυρα για την… φουκαριάρα τη μάνα τους και τη σύνταξή της, και τους διαφόρους συγγενείς τους που θίγονται από τα μέτρα που περνάνε!)

Μέσα στην τροπολογία με τις μνημονιακές υποχρεώσεις περιέχεται καταρχάς η κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής των επιθεωρητών ενέργειας και της εισφοράς ασφαλισμένου υπέρ Τομέα ΤΕΑΠΥΚ του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ. Πράγμα που σημαίνει πως δεν φτάνει που η οικοδομή έχει… γκρεμιστεί ουσιαστικά εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, αφού δεν κινείται τίποτα. Μία ευκαιρία που θα είχαν κάποιοι μηχανικοί να χαμογελάσουν λίγο, θα είναι κουτσουρεμένη κι αυτή.

Παράλληλα, μηχανικοί και δικηγόροι εντάσσονται από 1ης Νοεμβρίου στον ΕΟΠΥΥ, μαζί με τον κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ, καθώς και οι Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ. Μάλλον είναι πολλά τα στόματα που σκοπεύουν να τραφούν από τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΠΥ, που στόχο έχει να μην αφήσει ταμείο για ταμείο υγειές!

Άλλο ένα μέτρο που πάει για ψήφιση, η αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές υγείας σε είδος και σε χρήμα, από 175,8 ευρώ ετησίως στα 310,44 ευρώ. Σχεδόν 150 ευρώ επιβάρυνση, σε συντάξεις που  δεν ξεπερνούν τις ελάχιστες συντάξεις. Πραγματικά, είμαστε σίγουροι πως αυτά τα χρήματα ήταν αναγκαία, και δεν θα λείψουν από τους ασφαλισμένους. Έτσι κι αλλιώς, έχουν πείσει με τις καραμέλες που πιπιλάνε πως οι περισσότεροι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ είναι απατεώνες, και δύσκολα θα κλάψει κάποιος σήμερα γι’ αυτούς.

Για την επιμήκυνση κατά 8 χρόνια των δανείων που έχουν λάβει δήμοι, περιφέρειες ή νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν έχουμε να πούμε πολλά. Άλλο ένα κρύψιμο προβλημάτων κάτω από το χαλάκι, για να μην αρχίσουν και οι δικές μας περιφέρειες να ζητούν διάσωση, σαν της Ισπανίας.

Για το τέλος; Κερασάκι στην τούρτα η κατάργηση και επαναφορά της παραχώρησης έκτασης 11,9 στρ. στο ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκεται μέσα στα όρια του πάρκου Γουδί, κατάτμηση του ακινήτου όπου βρίσκεται το υπ. Παιδείας στο Μαρούσι, ενώ διορθώνεται η μεταβίβαση του υπ. Υγείας. Κι ακόμα, μεταβίβαση στο Δημόσιο τριών ακινήτων τα οποία βρίσκονται εντός αεροδρομίου του Ελληνικού. Γουδί και Ελληνικό προχωρουν κι αυτά με βήμα ταχύ, very fast track στα χέρια του πρώτου ιδιωτη που θα κουνήσει μερικά χαρτονομίσματα, και θα μας κάνει να ξεχάσουμε πράσινη ανάπτυξη, περιβαλλοντικές μελέτες, προφύλαξη της παραλίας, και λοιπά γραφικά!

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς μας, πως αυτά δεν είναι τίποτα μπρος στα όσα έρχονται τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Μεσοπρόθεσμο, προαπαιτούμεν, υποχρεώσεις προηγούμενων μνημονίων, όλα αυτά μαζί, και ότι άλλο προκύψει, σχεδιάζεται να ψηφιστούν μέχρι τις 12 Νοέμβρη! Fast track αποκρατικοποιήσεις, fast track απονομή δικαιοσύνης, fast track ενημέρωση… Last track Δημοκρατία, αφού και το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί είναι η προστασία της, και το μόνο που της έχει μείνει είναι να ξεψυχήσει…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s