Κανέλλη στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Το φίδι της ακροδεξιάς θα μας καταπιεί όλους»

Στις «συνέπειες της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής σε μια χώρα όπως η Ελλάδα» επικεντρώθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στην ομιλία της στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για λογαριασμό της Ομάδας «Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι άνεργοι αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο, επικρατεί απελπισία, ενώ η χώρα δυσφημίζεται και είναι δακτυλοδεικτούμενη στις αγορές.

Ως προς την άνοδο των εξτρεμιστικών φαινομένων, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ξυπνά το «φίδι» της άκρας δεξιάς, το οποίο «καταβροχθίζει» νέες ψυχές, απελπισμένους νέους που είναι άνεργοι» και αναφέρθηκε στην εισροή των μεταναστών στην Ελλάδα από τις χώρες της αποκαλούμενης αραβικής άνοιξης, η οποία «αποδείχθηκε τελικά πως ήταν πόλεμος».

«Βλέπουμε ένα σκληρό και πικρό φαινόμενο να διαχέεται στην Ευρώπη», όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες», σχολίασε η Ελληνίδα βουλευτής, διευκρινίζοντας ότι «η φτώχεια που επικρατεί, η «φτωχοποίηση» όπως αποκαλείται, το να μην υπάρχει μέλλον, οδηγεί σε ένα σύστημα που κατατρώει τη δημοκρατία στην Ευρώπη».

«Έχουμε δει να ανατρέπονται δημοκρατίες», ενώ «σε όλη την Ευρώπη μιλάνε για δημοκρατικό έλλειμμα», σημείωσε η κ. Κανέλλη, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, «διότι διαφορετικά το «φίδι» θα μας καταπιεί όλους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Advertisements

One thought on “Κανέλλη στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Το φίδι της ακροδεξιάς θα μας καταπιεί όλους»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s