Μετρό Ν. Υόρκης: «Στήριξε το Ισραήλ κατά των αγρίων!»

Θα μπορούσε να είναι και έτσι…

Μία απαράδεκτη και προκλητική διαφήμιση έχει κάνει από σήμερα την εμφάνισή της σε τουλάχιστον 10 σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης, προκαλώντας την αντίδραση ορισμένων επιβατών.

«Είναι μια φοβερή ιδέα,» είπε ο Colby Richardson σε ένα σταθμό του μετρό στο κέντρο του Μανχάταν. «Δεν πρόκειται να προκαλέσει διαμάχη προφανώς, αφού θέτει τους άγριους από τη μία πλευρά, και από την άλλη τους πολιτισμένους πολιτισμένο.»

Ένας άλλος επιβάτης, ο Cameron McCabe: «Νομίζω ότι είναι ατυχές το γεγονός ότι κάποιος θα ήθελε να αναρτήσει κάτι τέτοιο». Αλλά, πρόσθεσε, «Νομίζω ότι είναι δικαίωμά τους να το πράξουν».

Αυτή είναι η κατάπτυστη διαφήμιση

Οι διαφημιστικές αφίσες γράφουν: «Σε κάθε πόλεμο μεταξύ του πολιτισμένου ανθρώπου και του άγριου, υποστήριξε τον πολιτισμένο άνθρωπο. Υποστήριξη Ισραήλ. Ήττα Τζιχάντ ». Ανέβηκε σε 10 σταθμούς σε όλο το Μανχάταν, μετά από μια νίκη που πήρε στο δικαστήριο μία ακροδεξιά μπλόγκερ, η οποία ήταν κάποτε επικεφαλής μιας εκστρατείας εναντίον ενός ισλαμικού κέντρου κοντά στο σημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών της Νέας Υόρκης αρνήθηκε αρχικά να δεχτεί τις διαφημίσεις της μπλόγκερ Πάμελα Γκέλερ, λέγοντας ότι ήταν «ταπεινωτικές». Όμως, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε τον Ιούλιο ότι η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία.

Με πληροφορίες από newsvine.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s