Κατέβασαν από το λεωφορείο 12χρονους μαθητές γιατί δεν είχαν εισιτήριο!

Σε έλεγχο εισιτήριων που πραγματοποιήθηκε σε λεωφορείο της διαδρομής από το Ικόνιο προς το Πέραμα, υποχρεώθηκαν να κατέβουν 12χρονοι μαθητές που πήγαιναν σχολείο και δεν είχαν εισιτήριο.
Μια υποχρέωση του κράτους να μεταφέρει τους μαθητές στο σχολείο τους όταν δεν είναι κοντά, γίνεται πλέον τιμωρία, εξ αιτίας της φτώχειας που παρουσιάζει η περιοχή και οι μαθητές δεν έχουν όχι εισιτήριο, αλλά ούτε ένα κομμάτι ψωμί και λιποθυμούν από την πείνα.
Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της ΕΘΕΛ «ανακάλυψαν», στα μάτια των 12χρονων, το έλλειμμα της εταιρείας και του κράτους και με αυτό τον τρόπο κατέβασαν τα ταλαίπωρα παιδιά από το λεωφορείο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει και στο παρελθόν, μαθητές που έδωσαν τα στοιχεία τους σε έλεγχο ελεγκτών, πλήρωσαν υπέρογκα πρόστιμα, ενώ άλλοι που αρνήθηκαν να τα δώσουν, οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα ως κοινοί εγκληματίες ή καλέστηκε επί τόπου η αστυνομία. Έχουν «στραγγίξει» οι τσέπες μας από τα χαράτσια, τους φόρους, τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές, την απλήρωτη εργασία και την ανεργία. Αυτά όμως δε θα σταθούν εμπόδιο.
Τα παιδιά μας πρέπει να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς εισιτήριο, γιατί οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα και το κράτος να φροντίσει να εφοδιάσει όλους τους μαθητές με ελευθέρας όπως έχουν οι Βουλευτές και όλοι οι Βολεμένοι.

Από τον Μάκη Δεληπέτρο

Advertisements

One thought on “Κατέβασαν από το λεωφορείο 12χρονους μαθητές γιατί δεν είχαν εισιτήριο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s