Ελληνική Δημοκρατία: Ο πρόεδρος της βουλής απουσιάζει… μέχρι να λάμψει η αλήθεια!

Αυτό θα πει Ελλάδα, Δημοκρατία και ισονομία! Που ακούστηκε πρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου, να κατηγορείται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ και να καθαιρείται βάση νόμου ή εισαγγελικής απόφασης μέχρι να βγει η απόφαση για την υπόθεσή του;

Και επειδή κάτι τέτοιο όντως δεν ακούστηκε πουθενά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε να αναστείλει μόνος του τα καθήκοντά του! Δηλαδή τι έχουμε; Έχουμε μια περίεργη υπόθεση, που έχει πέσει στα χέρια του ΣΔΟΕ, η υπηρεσία αποφασίζει να την διερευνήσει, και μεταξύ των εμπλεκομένω φέρεται να βρίσκεται ο πρόεδρος της βουλής. Αν ήταν ένας απλός πολίτης θα έκαναν την ζωή του άνω κάτω για να τον ερευνήσουν. Αν ήταν ιδιωτικός υπάλληλος πιθανότατα θα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την εργασία του. Αν ήταν δημόσιος υπάλληλος θα τον διαπόμπευαν, θα τον κρέμαγαν στα μανταλάκια, και τελικά θα  τίθετο σε διαθεσιμότητα. Όπως και να έχει, θα λειτουργούσε κάποιος μηχανισμός.

Αλλά στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της βουλής, εάν το επιθυμεί, μπορεί να παραμείνει στη θέση του ακόμα κι αν ελέγχεται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από το ΣΔΟΕ. Ο κ. Μεϊμαράκης ούτε καν αναστέλλει τα καθήκοντά του. Θα τον αναπληρώσουν οι συνάδελφοί του, σα να λείπει σε κάποιο ταξίδι ας πούμε, στο εξωτερικό.

Ας θυμηθούμε τις πρώτες του δηλώσεις, όταν με ρεκόρ ψήφων εξελέγει πρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου:

«Έχω συναίσθηση του έργου που αναλαμβάνω σε αυτή την περίοδο. Νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουμε συναίσθηση. Γνωρίζουμε ότι πρέπει, χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο λειτούργημα του Βουλευτού, να προβούμε στις αναγκαίες περικοπές που απαιτούνται, λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης, προκειμένου να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι πράγματι τον υπηρετούμε και βιώνουμε τα δικά του προβλήματα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου σχετικά με την υπόθεση:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

 

Απορία: Μπορεί ο πρόεδρος της βουλής να κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, να τον ερευνά το ΣΔΟΕ, και το τι θα γίνει με την ιδιότητά του να επαφίεται στον πατριωτισμό και την ευθιξία του; Κι ακόμα κάτι…

Γνωρίζει ο κ. Μεϊμαράκης πως θα αθωωθεί, και γι’ αυτό ζητάει να «τον αναπληρώσουν προσωρινά»; Και ακόμα κι αν ο «απέχων» πλέον, πρόεδρος της βουλής το γνωρίζει… Το γνωρίζουν και οι συνάδελφοί του, τα όργανα του κράτους και της Δικαιοσύνης;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s