Παραιτήθηκε η Μπουμπενίκοβα από το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας Δημοσίου

Η Σλοβάκα Άννα Μπουμπενίκοβα, ένα εκ των τριών μελών που είχαν ορίσει τον Ιούλιο του 2011 τα κράτη της Ευρωζώνης και η Κομισιόν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, παραιτήθηκε.

Σε ανακοίνωσή της , η Κομισιόν αναφέρει ότι «τον Αύγουστο του 2011, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισαν τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσύστατου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Μεταξύ των υποψηφίων που πρότειναν τα διάφορα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η κυρία Bubenikova επελέγη με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι έλαβε γνώση της «παραίτησης της κυρίας Bubenikova από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, η οποία κοινοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2012» και καταλήγει υπενθυμίζοντας «την πίστη της στη θεμελιώδη αρχή «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου»».
σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», το παρελθόν της δεν είναι και τόσο «καθαρό», καθώς το ίδιο της το κόμμα στη Σλοβακία την απέπεμψε με την κατηγορία της διαφθοράς στις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν στη χώρα της τη διετία 2005-2006.

Τι κι αν στην ίδια της τη χώρα έγινε σάλος με τις κατηγορίες περί διαφθοράς; Η Κομισιόν την όρισε υπεύθυνη παρακολούθησης των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2011, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Ενώ να σημειωθεί πως όταν η Μπουμπενίκοβα έλαβε θέση στο επταμελές Συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ήταν ήδη επικεφαλής του Ταμείου Εθνικής Περιουσίας της Σλοβενίας, το οποίο υπηρετούσε από το 1994.

Στο θέμα είχε αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έπειτα από δημοσιεύματα, ζητώντας από την κυβέρνηση «να αρνηθεί κατηγορηματικά την ανάληψη ρόλου από την κ. Μπουμπενίκοβα και να ζητήσει άμεσα τον φάκελο της υπόθεσης από την σλοβακική δικαιοσύνη».

Πηγή: Madata.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s